Meslek İçi Eğitim

7527

TBB Meslek İçi Eğitim Merkezi tarafından Bolu'da düzenlenen "HMK Uygulamaları ve Getirilen Yenilikler" konulu etkinlik TBB ile Bolu Barosu tarafından 24 Eylül 2011 tarihinde birlikte gerçekleştirildi. Etkinliğe Sakarya, Düzce Baro Başkanları ile Sakarya, Düzce, Kocaeli Barolarına mensup avukatlar da katıldı.   

Toplantının açılışında Bolu Barosu Başkanı Gazanfer Günler, "yakında yürürlüğe girecek olan Hukuk Muhakemesi Kanunu'nun pek çok değişikliği içerdiğini, o nedenle bu etkinliğin düzenlendiğini, diğer taraftan avukatlık mesleğinin pek çok sorunlarının da çözüm beklediğini" ifade etti.

Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Av.Berra Besler yaptığı konuşmada," Türkiye Barolar Birliği Meslek İçi Eğitim Merkezi olarak pek çok Baroda, gerek hukukun değişik disiplinleri üzerine, gerekse HMK, BK, TTK'nu gibi yeni yasal düzenlemeler hakkında eğitim çalışmaları yürüttüklerini, bu yolla avukatların mesleki yönden kendilerini geliştirmelerine, meslek bilgilerini güncellemelerine katkıda bulunduklarını, Bolu'ya da bu amaçla geldiklerini, etkinliğin katılımcı tüm meslektaşlarına yararlı olacağını" ifade etti.   

Etkinliği açılışında bir konuşma yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av.V.Ahsen Coşar sözlerine "Ben de bir yumurta olsa, sende de bir yumurta olsa, ben bendeki yumurtayı sana versem, sen sendeki yumurtayı bana versen, ikimizin de birer yumurtası olur. Ben de bir bilgi olsa, sende de bir bilgi olsa, sen sendeki bilgiyi bana versen, ben de bendeki bilgiyi sana versem ikimizin de iki bilgisi olur" diye başladı ve "bu Çin atasözünü bilginin değerini anlatmak için verdiğini " söyledi. Devamla "Türkiye Barolar Birliği olarak bildiklerimizi öğretmeye, bilmediklerimizi öğrenmeye çalışıyoruz.  Meslek İçi Eğitim çalışmalarının düzenlenmesinden amaç, meslektaşlarımızın kendilerini geliştirmelerine, bilgilerini tazelemelerine yardımcı olmaktır " dedi.

Konuşmasının ardından Birlik Başkanı Coşar, Bolu Barosu Başkanı Gazanfer Günler'e Türkiye Barolar Birliği'nin plaketini sundu.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Selçuk Öztek, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Abdürahim Karslı ile Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Seyithan Deliduman'ın sunumları katılan avukatlar tarafından ilgi ve beğeni ile izlendi.