Teröre Karşı Hareketle İlgili Ortak Açıklama

3467

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), HAK- İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), MEMUR Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), Türkiye KAMUSEN, Türkiye Barolar Birliği (TBB), Türkiye Noterler Birliği (TNB), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) olarak buradayız.  

Türkiye’nin her bölgesinde örgütlü, toplumun bütün kesimlerini temsil eden 13 kuruluş olarak bir aradayız. 74 milyon olarak birbirimize en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir zamandayız.

Artan terör olayları neticesinde şehit olan polis ve askerlerimiz ile hayatını kaybeden vatandaşlarımızın acısını toplum olarak derinden hissediyoruz. Terörü nefretle kınıyoruz.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize ve değerli ailelerine baş sağlığı, gazilerimize de acil şifalar diliyoruz.

Bütün milletimizi derinden üzüntüye boğan son saldırılar toplumumuzdaki hassasiyeti arttırmıştır.

Bu hassasiyet, 74 milyonun ortak geleceğinin en önemli meselesidir. Biz böyle değerlendiriyoruz.

Bu duyarlılığı dikkate alarak neler yapabileceğimiz konusunda kendi içimizde istişareler yapıyoruz.

İstişarelerimizin sonucunda geldiğimiz noktayı paylaşmak amacıyla, bu değerlendirme sürecine, Cumhurbaşkanımızı, Meclis Başkanımızı, Başbakanımızı ve siyasi partilerimizin Genel Başkanlarını da dâhil etmeye karar verdik.

Bunun için az önce Sayın Başbakan’ı ziyaret ettik. İstişarelerimiz devam edecek. Bu süreci tamamladıktan sonra, çok kısa sürede ayrıntılı bir açıklama yapacağız.

Huzurlu ve güçlü bir Türkiye için gün birlikte hareket etme günüdür.  

 

Hepinize teşekkür ederiz.