UBAP-UYAP Entegrasyon Seminerleri

4700
ADANA VE MERSİN BAROLARINDA ULUSAL BARO AĞI PROJESİ (UBAP) İLE ULUSAL YARGI AĞI PROJESİ (UYAP) ENTEGRASYONU SEMİNERLERİ 03-04.12.2011

Türkiye Barolar Birliği’nin Adana Barosu ev sahipliğinde Ulusal Baro Ağı Projesi (UBAP) ile Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) Entegrasyonu Konusundaki seminer yapıldı.

Baro Basın Yayın Komisyonu Koordinatörü Av. Ümit Arif Özsoy’un açılış konuşmasından sonra, Türkiye Barolar Birliği Başkan Danışmanı Av. Özgür Eralp, Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesinde görevli Hakim Ahmet KANMAZ ve Bilgi Güvenliği Danışmanı Dr. Cemal Gemci birer sunum yaptılar.

Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından uygulanan UYAP- Ulusal Yargı Ağı Projesi ile Türkiye Barolar Birliği tarafından uygulanan UBAP – Ulusal Baro Ağı Projesi hakkında verilen sunumda; 5070 Sayılı Kanuna uygun elektronik imza sahibi avukatların, UBAP üzerinden UYAP Avukat Portalı’na bağlanmaları, Avukatların, UYAP Avukat Portalı üzerinden dava harcı, yargılama gideri vb. yatırmak suretiyle Barokart özellikli yeni Avukatlık Kimlik kartları aracılığıyla dava açmaları, Avukatlar için özellikle icra dosyaları yönünden önemli olan borçlu Mernis, adres, trafik, tapu, SGK vb. bilgilerin UYAP Avukat Portalı üzerinden ve ilgili olduğu dosyayla sınırlı olmak üzere görüntülenmesini sağlayacak sistemle ilgili çalışmalar, Avukatlık ruhsatı, sicil, disiplin vb. konularla ilgili yazışma ve işlemlerin posta yerine paperless/kağıtsız olarak 5070 sayılı Kanuna uygun biçimde ve elektronik ortamda yapılmasını, Avukatların, Yargıtay kararlarına UYAP Avukat Portalı üzerinden erişebilmelerinin sağlanabilmesi konularında bilgiler verildi.

Baroya üye çok sayıda avukatın katıldığı program sonunda Baro Başkanı Av. Aziz Erbek , “Her iki projenin ortaklaşa yürütülerek özellikle UYAP Avukat Portalından avukatların ve baroların daha çok istifade edebilmeleri için yapılan bu eğitimler son derece fayda sağlamaktadır. Bu konuda bizlere önemli bilgiler veren konuşmacılara ve siz değerli meslektaşlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Yine Türkiye Barolar Birliği’nin Mersin Barosu'nun ev sahipliğinde Ulusal Baro Ağı Projesi (UBAP) ile Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) Entegrasyonu Konusundaki seminer yapıldı.

Baro Basın Yayın Komisyonu Koordinatörü Av. Ümit Arif Özsoy’un açılış konuşmasından sonra, Türkiye Barolar Birliği Başkan Danışmanı Av. Özgür Eralp, Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Hakim Ahmet KANMAZ ve Bilgi Güvenliği Danışmanı Dr. Cemal Gemci birer sunum yaptılar.
 

02.12.2011 ADANA
03.12.2011 MERSİN