İzmir Barosu Körfez Futbol Takımı

8196

İzmir Barosu Körfez Futbol Takımı’ndan 1–10 Haziran 2012 tarihleri arasında Hırvatistan’ın Rovinj Şehrinde 16' ıncısı düzenlenen Dünya Avukatlar Futbol Şampiyonası’ndan Dünya 3' üncülüğü geldi. (Bknz. www.mundiavocat.com). Bu Klasik ve Master olarak iki kategoride düzenlenen turnuvaya İzmir Barosunu temsilen İzmir Barosu Körfez Futbol Takımı katılmıştır. Çekilen kur’a sonucunda G gurubunda yer alan takımımız gurupta ev sahibi Zagrep, Brezilya’dan Parana ve Japonya’dan Osaka takımları ile eşleşmiştir. Parana’yı 1-0 ve Osaka’yı 4-1 yenen takımımız, Zagrep’e 3-2 yenilmiş ve guruptan ikinci olarak çıkarak ilk onaltıya kalmıştır. Bundan sonra sıra ile İstanbul Golden Horn, Fransa’dan Lyon takımlarını 3–1 ve 1-0’lık skorlarla yenen İzmir Barosu Körfez Futbol Takımı çeyrek finalden itibaren Tek Türk Takımı olarak ülkemizi temsil etmiştir. Yarı finalde Brezilya’dan OAB Minas Gerais Takımı’na 4–1 yenilen İzmir Barosu Körfez Futbol Takımı, 3'üncülük maçında Arjantin’den Tucuman Takımı’nı 1–0 mağlup ederek, şimdiye kadar Türk Takımlarının Dünya Avukatlar Futbol Şampiyona’sında aldığı en iyi dereceyi elde etmiş ve Dünya 3'üncüsü olarak kupasını takım olarak podyumda kaldırarak madalyalarını almışlardır. Av.Umut K.Hanoğlu 6 gol ve Stj.Av.Bora Sartan 3 gol atarak takıma katkı yapmışlardır. Turnuva 1'inciliğini takımımızı yarı finalde yenen Brezilya’dan OAB Minas Gerais Takımı kazanmıştır.

Ondokuz kişilik kafilede kaleciler Av. Egemen Çamlı ve Av.Tufan Konuk, oyuncular Av.Fatih Pekdemir, Av. Halil İbrahim Atabay, Av.Amaç Kaya, Av. Oğuz Demirci(Kaptan),Av. Serdar Gülseven(Başkan),Av. Burak Eğlenoğlu, Av.Salih Kurnaz, Av.Efe Baki, Stj.Av.Kemal Ata Yardımcı, Av.Ömer Karakür, Av.Umut Kemal Hanoğlu, Stj.Av.Bora Sartan, Av.Ebrar Sertan Feruzoğlu, Av.Cüneyt Uyar, Av.Yunus Akkuş , yönetici Av.Cihangir Marmara ve Teknik Direktör Sezer Özçelik yer almışlardır.

İzmir Barosu Körfez Futbol Takımı’nın yeni hedefi, 4–9 Haziran 2013 tarihlerinde İtalya’nın Cilento (Napoli) Şehri’nde yapılacak Avukatlar Avrupa Futbol Şampiyonası olarak açıklanmıştır.