Ziyaret

5863

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar, Gümüşhane'de görevi başında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu önceki başkanlarından Av. Ali Günday'ın mezarını ziyaret etti.

Birlik Başkanı Coşar’a, Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanı Av.İsmail Taştan, Trabzon Barosu Başkanı Av.Mehmet Şentürk, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Av.Sitare Sağsen, Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu önceki Başkanları, rahmetli Ali Günday'ın eşi Türkan Günday, Ankara Barosu önceki Başkan Yardımcısı Av.Salih Akgül, Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu üyesi avukatları eşlik ettiler.

Rahmetli Ali Günday'ın Türkiye Barolar Birliği tarafından Mart/2012 tarihinde yaptırılan mezarı başında konuşan Birlik Başkanı Coşar; “Her ölüm erken ölümdür. 34 yaşında öldürülen Ali Günday’ın ölümü çok ama çok daha erken ölümdür. Günday’ın öldürülmesi Barolar Birliği, Barolar ve Avukatlar olarak hepimizi derinden yaralamıştır. Öldürüldüğü günü hatırlıyorum. O gün ben ve arkadaşlarım hepimiz acı içindeydik. Türkiye Barolar Birliği olarak kendisinin fikri mirasçısıyız. Onu öldüren zihniyeti Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve avukat olarak kınıyorum, lanetliyorum. Allah rahmet eylesin, ruhu şad olsun" dedi.