BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ BOLU F TİPİ CEZAEVİNDE

10093

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ BOLU F TİPİ CEZAEVİNDE

“Herkes İçin Adalet Adalet İçin Avukat” sloganı altında 1 – 7 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Türkiye Barolar Birliği Avukatlar Haftası dolayısıyla düzenlenen İçeriden – Hükümlü ve Tutuklular Arası Resim Yarışması sonuçlandı.

Türkiye Barolar Birliği tarafından, cezaevlerindeki hükümlü ve tutukluların “eşitlik” kavramına bakışlarını sanat yoluyla sergilemelerini sağlamak, “eşitlik” kavramına “içeriden” bakış ile “dışarıdan” bakışı, sanat ve hukukun buluşma ortamında karşılaştırmak amacıyla düzenlenen yarışmaya Türkiye’nin dört bir yanındaki 56 cezaevinden 15 yaşın üzerindeki 141 hükümlü ve tutuklu 247 resimle katıldı.

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Av. M. Turgay Bilge, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Hüsnü Dokak, Türkiye Barolar Birliği Başkan Danışmanı Av. Orhan Ekmekçioğlu, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Füsun Kavalcı ile Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Lütfi Özden’den oluşan Seçici Kurul ödülleri şöyle belirledi:
Birincilik - Erdal Aslan - Bolu F Tipi KCİK
İkincilik - Sadık Şehidoğlu - Malatya E Tipi KCİK
Üçüncülük - Jon Alexandru Ungureanu - Maltepe 3 Nolu L Tipi KCİK
Mansiyon - Zelda Jansen Van Rensburg - Bakırköy Kadın KCİK
Mansiyon - Serkan Sarak - Sakarya L Tipi KCİK
Mansiyon - Cemil Meygil - İzmir 1 Nolu T Tipi KCİK
Mansiyon - Gürsel Karaaslan - Ankara 2 Nolu F Tipi KCİK
Mansiyon - Yusuf Malkoç - Silivri 2 Nolu L Tipi KCİK

İçeriden – Hükümlü ve Tutuklular Arası Resim Yarışması Sergisi 2 Nisan 2013 Salı günü, saat 19.00’da, Av Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde açılacak.

Saygılarımızla bilginize sunarız.

 

 


Birincilik - Erdal Aslan

 


İkincilik - Sadık Şehidoğlu

 


Üçüncülük - Jon Alexandru Ungureanu

 


Mansiyon - Gürsel Karaaslan

 


Mansiyon - Cemil Meygil

 


Mansiyon - Zelda Jansen Van Rensburg

 


Mansiyon - Serkan Sarak

 


Mansiyon - Yusuf Malkoç