Mardin Barosu Avukat Evi

9136

Türkiye Barolar Birliği tarafından inşa edilen TBB Mardin Barosu Avukat Evi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Belediye Başkanı Av.Mehmet Beşir Ayanoğlu, İl Jandarma Komutanı Vural Erol, İl Emniyet Müdürü Derviş Kara, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. V. Ahsen Coşar’ın yanı sıra Başkan Yardımcıları Av.Berra Besler, Av.Talay Şenol, Genel Sekreter Av.Cengiz Tuğral, Yönetim Kurulu Üyesi Av.Asude Şenol, Mardin Baro Başkanı Av. Azat Yıldırım, Ankara Baro Başkanı Av.Metin Feyzioğlu, Diyarbakır Baro Başkanı Av.Tahir Elçi, Batman Baro Başkanı Av.Ahmet Sevim,Şırnak Baro Başkanı Av.Nuşirevan Elçi, Bitlis Baro Başkanı Av.Enis Gül, Van Baro Başkanı Av.Murat Timur, Şanlıurfa Baro Başkanı Av.Ali Fuat Bucak, Elazığ Baro Başkanı Av.Adnan Demir, Adana Baro Başkanı Av.Mengücek Gazi Çıtırık, Yalova Barosu Önceki Başkanı Av.Cemal İnci katıldılar.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Coşar açılışta yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi; “Martin Luther King kendi mücadelesine başlarken ‘Benim Bir Rüyam Var’ diyerek yola çıkmıştı. Yönetim olarak yola çıktığımızda bizim de rüyamız, rüyalarımız vardı. Bunların başında Barolarımızı Avukat Evlerine, sosyal tesislere, hizmet binalarına kavuşturmak vardı. Bu rüya bugün büyük ölçüde gerçekleşti. 40’a yakın Baromuzu bu imkana kavuşturduk, kavuşturmak üzereyiz. Esasen gerek yaşamda, gerekse hizmet getirme anlamında her şey rüya görmekle başlar. Mardin Barosu Avukat Evi’nin yapımına ilişkin rüyayı ilk kez Azat Başkanla birlikte Ankara’da görmüştük. Bu rüyayı iki sene önce Mardin’e geldiğimde Sayın Belediye Başkanı ile de paylaştık. Bu rüya bugün gerçekleşti. Avukat Evimizin bulunduğu arsayı bize tahsis eden Değerli Belediye Başkanımıza kendi adıma, Türkiye Barolar Birliği adına, avukat meslektaşlarım adına minnet ve şükranlarımı özellikle ifade etmek isterim. Bu tesisin Mardin Baromuza, Mardin Barosu Üyesi avukat meslektaşlarıma hayırlı olmasını diler, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlarım.”

Açılış töreni Birlik Başkanı Coşar’ın Mardin Barosu’na tablo hediyesi ve Mardin Barosu’nun plaket sunması ile sona erdi.

Giriş üzeri iki kattan oluşan TBB Mardin Barosu Avukat Evi’nde, idari hizmet odalarının yanı sıra 120 kişilik konferans salonu, yemek salonu, kafeterya, atölye çalışması yapılabilecek küçük salon ve kütüphane bulunmaktadır.