KAMUDA ÇALIŞAN AVUKATLAR KURULTAYI

9612

Kamu avukatlarının sorunlarının tartışıldığı “Kamuda Çalışan Avukatlar Kurultayı” Türkiye Barolar Birliği Kamu Avukatları Kurulu (TÜBAKAV) tarafından 12 Mayıs 2013 tarihinde Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Türkiye Barolar Birliği Kamu Avukatları Kurulu (TÜBAKAV) Başkan Yardımcısı Av. Engin Akkaya’nın yaptığı kurultayda; Statü ve Teminat Sorunu, Mali ve Özlük Hakları Sorunu, Vekalet Ücreti Sorunu, Tabi Olunan Yasal Mevzuat Sorunu, Teftiş ve Denetleme Sorunu, İtalya’da Devlet Avukatlığı Uygulaması konuları tartışıldı. Farklı kamu kurumu ve barodan yaklaşık 300 avukatın katıldığı kurultayda MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, İtalyan Devlet Avukatları Birliği Genel Sekreteri Andrea Magnanelli, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Süreyya Turan, Uşak Muhakemat Müdürü Ekrem Erol, Gazi Üniversitesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Tunç birer konuşma yaptılar. Kamu avukatlarının konuşmaları ve soru cevap bölümleriyle devam eden Kurultayın sonucunda Kamu Avukatları Kurulu tarafından Kurultay Sonuç Bildirgesi hazırlandı. 

Kamu Avukatları Kurulu'nda TBB Yönetim Kurulu Üyesi ve TBB Kamu Avukatları Kurulu Koordinatörü Av. Ahmet GÜREL'in yaptığı Açış Konuşması ;  

Sayın Milletvekilleri, sayın Yönetim Kurulu üyem, Mardin Baro Başkanım, Sayın İtalyan Devlet Avukatları Birliği Genel Sekreteri Andrea Magnanelli, değerli öğretim üyeleri, değerli konuklar, değerli meslektaşlarım,

TBB Kamu Avukatları Kurulu’nun düzenlediği “Kamuda Çalışan Avukatların Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu Kurultayımıza hoşgeldiniz.   Sizleri TBB Genel Kurulu öncesi yoğun programı nedeniyle aramızda bulunamayan selam ve başarı dileklerini bizzat iletmemi isteyen TBB Başkanımız Sayın Avukat Vedat Ahsen Coşar adına, TBB Yönetim Kurulu adına ve şahsım adına en içten duygularla selamlıyorum.

Bu gün karmaşık duygular içindeyiz. Dün Hatay Reyhanlı’da kırkdört yurttaşımız hain bir terör saldırısı sonucu hayatını kaybetti,  yüze yakın yurttaşımız yaralandı. Hain terör saldırısını nefretle ve şiddetle kınıyor, hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Tanrı’dan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.  

Bu gün aynı zamanda  Anneler Günü. Üretken,  esirgeyen ve bağışlayan, yürekleri şefkat ve sevgi dolu tüm annelerimizin anneler gününü kutluyor, ebediyete intikal edenleri rahmetle anıyorum.

Bugün TBB tarihinde bir ilki gerçekleştiriyoruz. 2012 yılı sonunda TBB Başkanımız Sayın Av.Vedat Ahsen Coşar’ın önerisi ile Yönetim Kurulumuz, TBB bünyesinde “Kamu Avukatları Kurulu” oluşturulmasına karar vererek, mesleğin başlangıcında kamuda çalışmış olmam nedeniyle olsa gerek beni bu konuda görevlendirdi. Kamuda görev yaptığım 1975-1976 yılından bu yana Kamuda çalışan avukatların sorunlarının azalmadığını giderek daha da çoğaldığını bizzat gözlemledim.

3400 e yakın Kamuda çalışan avukatın, statü ve teminat, mali ve özlük haklar, vekalet ücreti, tabi olunan yasal mevzuat, teftiş ve denetleme gibi sorunlarını dile getirebilmek ve bunlara çözüm üretebilmek için TBB Çatısı altında örgütlenmek kaçınılmaz bir zorunluluktu. Tüm Barolarımıza yazı yazılarak Kamuda Çalışan avukatlardan temsilci istedik. 70 e yakın baro temsilcisinin katılımı ile yaptığımız toplantıda, demokratik bir seçimle 9 kişilik Kamu Avukatları Kurulu oluşturularak, hazırlanan çalışma yönergesi ile birlikte Yönetim Kurulumuzun onayına sunuldu. TBB Yönetimince onaylanan Kurul, çok kısa bir sürede Uluslararası bu Kurultay etkinliğini gerçekleştirdi. Kurultay çalışmaları yayımlanmak üzere kayıt altına alınıyor.

Bu etkinliğin gerçekleşmesinde büyük katkısı olan başta TBB Başkanımız Sayın Vedat Ahsen Coşar’a, TBB Yönetim Kuruluna, TBB Kamu Avukatları Kurulu Başkan ve değerli Kurul üyelerine, tüm katılımcılara ve emeği geçen Tüm Barolar Birliği personeline en içten teşekkürlerimi iletiyor, Kurultay’ın başarılı geçmesi dileklerimle saygılarımı sunuyorum.   

Av.Ahmet GÜREL
TBB Yönetim Kurulu Üyesi
TBB Kamu Avukatları Kurulu Koordinatörü
 

Fotoğraflar


Fotoğraf 1

Fotoğraf 2

Fotoğraf 3

Fotoğraf 4

Fotoğraf 5

Fotoğraf 6

Fotoğraf 7

Fotoğraf 8

Fotoğraf 9

Fotoğraf 10

Fotoğraf 11

Fotoğraf 12

Fotoğraf 13

Fotoğraf 14

Fotoğraf 15

Fotoğraf 16

Fotoğraf 17

Fotoğraf 18

Fotoğraf 19

Fotoğraf 20

Fotoğraf 21

Fotoğraf 22

Fotoğraf 23

Fotoğraf 24

Fotoğraf 25

Fotoğraf 26

Fotoğraf 27

Fotoğraf 28

Fotoğraf 29

Fotoğraf 30

Fotoğraf 31

Fotoğraf 32

Fotoğraf 33

Fotoğraf 34

Fotoğraf 35

Fotoğraf 36

Fotoğraf 37

Fotoğraf 38

Fotoğraf 39

Fotoğraf 40

Fotoğraf 41

Fotoğraf 42

Fotoğraf 43

Fotoğraf 44

Fotoğraf 45

Fotoğraf 46

Fotoğraf 47

Fotoğraf 48

Fotoğraf 49

Fotoğraf 50

Fotoğraf 51

Fotoğraf 52

Fotoğraf 53

Fotoğraf 54

Fotoğraf 55

Fotoğraf 56

Fotoğraf 57

Fotoğraf 58

Fotoğraf 59

Fotoğraf 60

Fotoğraf 61

Fotoğraf 62

Fotoğraf 63