Başsağlığı Ziyareti

4285
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI FEYZİOĞLU’NDAN
ADANA’DA ŞEHİT DÜŞEN KOMİSER MUSTAFA SARI’NIN AİLESİNE VE ADANA EMNİYET MÜDÜRÜ'NE BAŞSAĞLIĞI ZİYARETİ

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayların protesto edilmesi sırasında yaklaşık 5 metre yükseklikten düşerek şehit olan komiser Mustafa Sarı’nın ailesini Osmaniye Düziçi’nde ziyaret ederek üzüntülerini bildirdi.
 
Av. Metin Feyzioğlu, Yönetim Kurulu üyesi Av. Kürşat Karacabey, Adana Barosu Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Mersin Barosu Başkanı Av. Alpay Antmen ve Osmaniye Barosu Başkanı Hamza Tor’dan oluşan heyet, Adana İl Emniyet Müdürü A. Zeki Gürkan'a da bir ziyaret gerçekleştirerek başsağlığı dileğinde bulundu.
 
Bu acıyı kelimelerle ifade etmenin zor olduğunu ve bir tek vatandaşın burnunun kanamasını istemediklerini anlatan Feyzioğlu, Türkiye'nin çok önemli bir haftayı geride bıraktığını, yaşanan olayların bir daha tekrarlanmamasını umut ettiklerini söyledi.

Feyzioğlu, "Polisimiz bizim için son derece değerli. Yıpransın da istemeyiz. Gözümüzden sakınırız. Genellemeler yapmak yerine olaylardan ders çıkarmayı tercih etmemiz lazım" diye konuştu.

Kitle sokağa indikten sonra provokatörlerin katılabileceğine dikkat çeken Feyzioğlu şunları söyledi:

“Polis Teşkilatı'nın itibarının korunmasını bir yurttaş olarak ve temsil ettiğimiz kurumlar olarak talep etmek zorundayız. Yeri gelecek bunu sizden de talep edeceğiz. Çünkü insan ancak değer verdiği varlıkların ve kişilerin yanlışlarından rahatsızlık duyar. Yıllar içerisinde Polis Teşkilatı kamuoyu üzerindeki algısını eksiden artıya doğru çıkarmayı anlamlı bir şekilde başarmış idi. İstanbul'da başlayan ve yurda yayılan olaylarda bize gelen bilgiler de var. Bir iki kişinin yanlışı bir kurumu belki karalamamalı kuşkusuz ama sorumlular da ortaya çıkarılmalı. Şiddet uygulayan veya uygulanmasına müsamaha gösterenlerin ayıplanması gerekir. Her meslekte çürükler olabilir. Bir taraftan gençlerimiz öldü, polisimiz öldü. Gözlerini kaybedenler oldu. Kötü şeyler yaşadık. Biz köprüyüz, biz öfkeyle, nefretle yaklaşmıyoruz."