TBB'DEN MISIRLI AVUKATLARA ‘İDAMLARI ENGELLEYİN’ ÇAĞRISI

4834

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ’NDEN MISIRLI AVUKATLARA ‘İDAMLARI ENGELLEYİN’ ÇAĞRISI

Türkiye Barolar Birliği, Mısır’da darbe karşıtı 528 kişiye verilen idam kararlarının infazının durdurulması için Mısır Barolar Birliği nezdinde girişimde bulundu.

TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu tarafından Mısır Barolar Birliği Başkanı’na gönderilen mektupta; “yaşam hakkı”nın korunması çerçevesinde son dönemde verilen idam cezalarının infaz edilmelerinin engellenmesi hususunda çaba gösterilmesi talep edildi.

79 baro, 83.200 avukatın örgütlü gücü ve en üst kuruluşu olan Türkiye Barolar Birliği olarak üstlenilen toplumsal sorumluluk gereği; hukukun üstünlüğünü savunurken, insan hak ve özgürlüklerini korumanın da asli görevlerden biri olduğunun ifade edildiği mektupta, “Bizler, doğruyu yanlıştan, haklıyı haksızdan, suçluyu suçsuzdan ayıracak olan yargının temel kurucu unsurlarından savunmanın temsilcisi hukukçular olarak her türlü hak ve hukuk ihlallerine ilk karşı çıkanlar olmak zorundayız. Bu bağlamda sizler, Mısır Barolar Birliği Başkanlığı’nın mümtaz temsilcileri hukukçular olarak dost-kardeş Mısır'da yaşanan ölümler başta olmak üzere tüm insan hak ve özgürlükleri ihlallerine ‘Dur’ diyebilecek saygın ve etkin bir örgütlü güçsünüz. Mevkidaşınız olarak sizlerden, kutsal olan ‘yaşam hakkı’nın korunması çerçevesinde; son dönemde verilen idam cezalarının infaz edilmelerinin engellenmesi hususunda çaba göstermenizi rica ediyoruz” denildi.

Mektup için tıklayınız