ZİYARET

6814

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ HEYETİ MACARİSTAN AVUKATLIK SİSTEMİNİN İNCELENMESİ AMACIYLA BUDAPEŞTE’DE BİR DİZİ ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ

Türkiye Barolar Birliği Yönetim, Disiplin ve Denetleme Kurulu üyeleri ile 27 baro başkanının katılımıyla, Macaristan avukatlık sisteminin incelenmesi amacıyla 9-13 Nisan 2014 tarihleri arasında Budapeşte’de bir dizi ziyaret gerçekleştirildi.

10 Nisan Perşembe günü Macaristan Barolar Birliği (Magyar Ügyvédi Kamara) Başkanı Dr. Banati Janos ev sahipliğinde düzenlenen konferans ile başlayan program kapsamında; Macar hukuk eğitim sistemi, staj eğitim sistemi, avukatların hak, sorumluluk ve yetkileri, uzman avukatlık sistemi, baroların kuruluş, seçim ve çalışma sistemleri gibi birçok hususta bilgi edinildi.

Konferansta, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’na iletilmek üzere TBB Başkan Yardımcısı Avukat Başar Yaltı’ya ve Genel Sekreter Avukat İzzet Güneş Gürseler’e Macar Barolar Birliği tarafından onursal üyelik beratı takdim edildi.

Konferans sonrasında, Budapeşte Barosu’nun ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyonla Macar ve Türk meslektaşlar arasında oluşan dostluk pekiştirildi.


Resepsiyonun ardından Macaristan Ulusal Yargı Ofisi (BÍRÓSÁG) tesislerine geçen delegasyon BÍRÓSÁG Başkanı Dr. Tünde Hando ve Adalet Akademisi Başkanı Dr. Victor Vadasz’ın katılımlarıyla düzenlenen toplantıya katıldı. Burada delegasyona Macar yargı sisteminin işleyişi ve adalet akademisinin çalışmaları konularında detaylı bilgi verildi.

Macaristan’da gerçekleştirilen temasların ikinci günü Türkiye Cumhuriyeti Macaristan Büyükelçisi Şakir Fakılı’nın delegasyonu kabulü ile başladı. Büyükelçi, delegasyona Türk-Macar ilişkilerinin tarihi arka planı, günümüzdeki durumu ve Avrupa Birliği bağlamında ikili ilişkileri ile Macaristan’da yaşayan Türk vatandaşların ve Büyükelçiliğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Büyükelçilik ziyaretinin ardından, Macaristan Yüksek Mahkemesi (Kuria) Başkanı Dr. Péter Darák ile yapılan toplantıda Macar yargı sistemi ve mahkemelerin çalışmaları hakkında bilgi alındı.



Resmi programın son etkinliği olarak Macaristan Adalet Bakanlığı’nı ziyaret eden delegasyon, Adalet Bakanı Dr. Róbert Répássy tarafından düzenlenen resepsiyona katıldı.