Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş Türkiye Barolar Birliği’ni ziyaret etti

6544

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

FEYZİOĞLU: CUMHURBAŞKANI, İNSAN MERKEZLİ BİR DURUŞ SERGİLEMELİDİR

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş seçim ziyaretleri kapsamında Türkiye Barolar Birliği’ni ziyaret etti. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüşen Demirtaş yargının her türlü sorununun ve ihtiyaçlarının giderilmesine cumhurbaşkanının katkı vermesi gerektiğini kaydetti.

Ziyaretten sonra basına yapılan açıklamada savunma hakkının ve buna bağlı kurumların geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Demirtaş şöyle konuştu:

Umut ediyorum ki bu cumhurbaşkanlığı seçimi Türkiye’de demokratik kültürün, demokratik siyaset tarzının, birlikte yaşama heyecanının ve sevincinin büyümesine vesile olur. Özellikle siyasetin üslubunun, siyaset yapma tarzının yarattığı gerilimler, toplumsal kamplaşmalar, mezhebe, kimliğe dayalı kamplaşmalar Türkiye’de demokrasinin gelişmesinin önündeki en büyük engel olarak duruyor. Bu seçim yarışında da bizler hem kullandığımız dil, hem de verdiğimiz mesajlarla Türkiye’de birlikte yaşamanın ne kadar önemli olduğunu; kendi kimliğimizle, kültürümüzle, dilimizle, inancımızla, siyasal sosyal görüşlerimizle, sınıf farklılıklarımızla öncelikle bir arada yaşama duygusunu güçlendirmek gerektiğini bu kampanyada bir kez daha tekrarlayacağız ve halkımıza da önemli bir mesaj olarak sunacağız. Şüphesiz ki sorunlar çok fazla, her bir sorun ayrı bir özgün yaklaşımla çözüm bekliyor.

Bizler evrensel hukukun üstün olacağı, sadece yasaların, kanunların değil hukukun her yerde hakim olacağı bir yönetim tarzını da önemsiyoruz. Özellikle güçler ayrılığı ilkesinin korunması bizler açısından son derece kritik bir mevzudur.

Yeni cumhurbaşkanı Türkiye’de kaygıları büyüten değil korkuları azaltan, birlikte yaşama umudunu güçlendiren bir cumhurbaşkanı adayı olmalı temennisiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

İnanıyorum ki hem Türkiye Barolar Birliği, hem bütün barolar bu güne kadar demokrasiden, insan haklarından, özgürlükten yana tavır koydular. Hukuka, hukukçuya avukata yakışan budur. Sandığa sahip çıkılması açısından baroların ve avukatların çok önemli görevi var.

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın Türkiye Barolar Birliği ziyaretinin yargıya, yargı bağımsızlığına ve savunmaya verilen önemi gösterdiğini ifade eden Feyzioğlu şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı, eşit yurttaşlık temelinde 76 milyonu temsil etmeli ve kucaklamalıdır.

Etnik köken, din, mezhep, dil, cinsiyet ve bölge ayrımcılığını kesin bir dille reddetmelidir. İnsan merkezli bir duruş sergilemeli, insan hak ve özgürlüklerini savunarak hukuku her türlü gücün üstünde tutmalıdır.

Ortadoğu’nun bölgesel, mezhepsel ve etnik iç savaşlarla paramparça olmak üzere olduğu bir ortamda her türlü ayrımcılığı sınırlarımızdan uzak tutan bir cumhurbaşkanına ihtiyacımız her zamankinden daha fazladır.

Halen ülkemizde kişi ve kurumlar arasında yaşanan kopukluğun giderilmesini sağlayacak, yıkıcı çatışmalara son verecek birleştirici ve uzlaştırıcı bir cumhurbaşkanına acilen ihtiyaç duyulmaktadır. Bize göre; cumhurbaşkanlığına yani cumhurun başkanlığına aday olmak demek, aynı zamanda milletin birliğine, bütünlüğüne sahip çıkacak; milletin birliğini, bütünlüğünü temsil edecek bir yüce makama aday olmak demektir. Bu itibarla cumhurbaşkanlığı görevine aday olmanızı ülkemizin birliği ve geleceği açısından fevkalade önemli bulduğumu açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum.