MUĞLA BAROSU HİZMET BİNASININ TEMELİ ATILDI

6345

Muğla Barosu hizmet binası temel atma töreni 8 Eylül 2014 tarihinde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Genel Sekreter Av. İzzet Güneş Gürseler, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Eyyüp Sabri Çepik, Başkan Başdanışmanı Av. Zafer Köken, Aydın Barosu Başkanı Av. Sümer Germen, Denizli Barosu Başkanı Av. Müjdat İlhan, Isparta Barosu Başkanı Av. Gökmen Gökmenoğlu, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, Adli Yargı Komisyonu Başkanı Kenan Arslanboğan ve avukatların katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende bir konuşma yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, avukatlarını kurucu unsur yapmayan, etkin ve bağımsız savunmaya yer vermeyen bir sistemin demokratik olmasının mümkün olmayacağını söyledi. Feyzioğlu, “Böyle bir sistemde hâkim ve savcılar iktidarın memurlarına dönüşür. Ancak etkin ve bağımsız bir savunmanın bulunduğu bir rejimde hâkimler hâkim, savcılar savcı olabilir. Yargıya da gerçek anlamda yargı denebilir. Türkiye'de binlerce fedakâr, namuslu, çalışkan, vicdanlı avukat, hâkim ve savcı var. İhtiyacımız hesap verebilir, adil yargılama yapabilir, keyfilikten uzak bir sistemi el birliğiyle kurmaktır. Bugün avukatların, hâkimlerin ve savcıların bağımsız, tarafsız, adil yargılama yapabilen, hesap verebilen, keyfilikten uzak bir yargıyı kurmak üzere kenetlenmesinin zamanı çoktan gelmiştir. El birliğiyle de bunu yapacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Türkiye Barolar Birliği olarak hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı savunuculuğunun yanı sıra meslektaşlarının günlük hayatına dair birçok konuda da çalışmalar yaptıklarını ifade eden Feyzioğlu, “Az sayıda baromuzun tesis ihtiyacı kaldı. Bunun yanı sıra 70'in üzerinde hastaneyle sağlık anlaşması yaptık. Muazzam emeklilik programında 4 bine yakın meslektaşımız hali hazırda ek emeklilik maaşı almakta. Aile sağlık yardımından bugün 3 binin üzerine kişi faydalanıyor. Özellikle genç meslektaşlarımız için UYAP uyumlu icra programını 25 TL'ye hizmetlerine sunduk. Buradan müjdesini veriyorum; bir içtihat programı yazdırıyoruz. Çok kısa sürede yine meslektaşlarımızın hizmetine sembolik bir bedelle sunacağız. Barokartın kullanımını da sizlerin menfaatine olacak şekilde yaygınlaştırıyoruz ve çok sayıda işletmeyle indirimli anlaşmalar yapıyoruz. Bütün bunlar siz meslektaşlarımızın daha iyi bir meslek hayatı sürmesi içindir" dedi.

Muğla Barosu Başkanı Av. Mustafa İlker Gürkan ise konuşmasında tesisin kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Gürkan, "Hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı, tarafsızlığı ve adil yargılama hakkı için baromuz mücadeleye etmeye devam edecektir. Bu bizim varlık sebebimizdir. Bağımsızlığımızı, tarafsızlığımız ve adalet arayışımız bir avukatın varlık sebebidir" diye konuştu.