Ziyaret

4962

İRAN İSLAM CUMHURİYETİ ANKARA BÜYÜKELÇİSİ ALİREZA BİKDELİ TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI AV. PROF. DR. METİN FEYZİOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Alireza Bikdeli ile Birinci Müsteşarı Kamran Hashemi 16 Eylül 2014 tarihinde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nu ziyaret ettiler.

Alireza Bikdeli, Feyzioğlu’na, 19 - 20 Ekim 2014 tarihlerinde Tahran’da gerçekleştirilecek olan “Viyana Deklarasyonu’nun 5. Maddesi” konulu Bağlantısız Ülkeler temsilcilerinin katılacağı uluslararası toplantı davetini sundu.

Bikdeli ayrıca, iki ülkenin hukuk kurumlarının ve barolarının işbirliğini geliştirmelerine yönelik arzularını belirterek, bölgede yaşanan sorunlar hakkında endişelerini dile getirdi.

Beraber yaşayan İran ve Türkiye’nin, beraber kazanıp beraber kaybedeceğinin altını çizen Büyükelçi Bikdeli, tarihte olduğu gibi ne yapılırsa birlikte yapılması gerektiğini belirtti. Bölgede yaşanan karmaşa karşısında ortak bir çıkış politikası oluşturulması gerektiğini, böylelikle mezhep ve etnik farklılıkları körükleyerek ayrıştırma yaratmak isteyenlere engel olunabileceğini ifade eden Bikdeli, yaşanan IŞİD sorununu da bu ayrıştırma politikasının ortaya çıkarıp geliştirdiğini ancak bu olumsuzluğa uygun altyapının bölgesel işbirliği anlayışının geliştirilmemesinden kaynaklandığını kaydetti.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ise iki ülke halkının ve hukukçularının işbirliğinin geliştirilmesine kendilerinin de önem verdiğini belirterek, bölgede her türlü ayırımcılığa karşı olduklarını, etnik ve mezhepsel ayrılıkları körükleyerek yaratılan IŞİD vahşeti karşısında iki ülke halkının ve hukukçularının kararlı bir birliktelik sergilemeleri gerektiğini vurguladı.

Görüşmede, Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreteri Av. İzzet Güneş Gürseler ve Yönetim Kurulu Üyesi Av. Eyyüp Sabri Çepik hazır bulundu.