BURDUR BAROSU AVUKAT EVİ HİZMETE GİRDİ

8625

Türkiye Barolar Birliği tarafından hayata geçirilen Burdur Barosu Avukat Evi’nin açılış töreni, 21 Eylül 2014 tarihinde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış törenine, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu üyeleri Av. Gülcihan Türe ve Av. Eyyüp Sabri Çepik, Türkiye Barolar Birliği Başkan Başdanışmanı Av. Zafer Köken, Bilecik Barosu Başkanı Av. Halime Aynur, Uşak Barosu Başkanı Av. Baki Kantar, Aydın Barosu Başkanı Av. Sümer Germen, Kütahya Barosu Başkanı Av. Mehmet Sabit Özdoğlar, Antalya Barosu Başkanı Av. Alper Tunga Bacanlı, Isparta Barosu Başkanı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, Denizli Barosu Başkanı Av.Müjdat İlhan, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve avukatlar katıldı.


Törenin açış konuşmasını yapan Burdur Barosu Başkanı Av. Yusuf Çiftçi, “Hizmet binamız yıkık ve virane durumdayken Türkiye Barolar Birliği tarafından satın alınmış ve anahtar teslimi ihale edilerek aslına uygun şekilde restore edilmiştir. Burdur Barosu’na gösterdikleri büyük ilgi ve üstün fedakârlıktan dolayı Birlik Başkanımız Sayın Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’na sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ise, “Böyle bir tesisi Burdur’a, tüm avukatlara, Türkiye’ye kazandırmanın mutluluğunu, keyfini, gururunu yaşıyoruz. Umuyorum Türkiye’de adalet dağıtılmasına, adil yargılama yapılmasına da bir nebze olsun katkıda bulunuruz. Bu vesileyle Türkiye’de biz avukatların en önemli mesleki sorununun, kök sorununun hukukun üstünlüğünü sağlamak olduğunun altını çizmek istiyorum. Eğer bugün alın terimizin karşılığını alamıyoruz diye haklı şikâyetlerimiz varsa, eğer bugün meslek itibarımız eskisi gibi değil diyorsak, eğer bugün adliyelerde niçin ayrımcılığa tabi tutuluyoruz, hâkimlerin, savcıların yanında niçin farklı davranılıyor diyorsak, kök sorun, hukukun üstünlüğünün aşılmış olmasıdır. Bugünkü sorunları dile getirdiğimizde ‘ama dün de böyleydi’ diyenlere sözüm şudur; dünün yanlışları bugünün yanlışlarının mazereti olmaya devam ederse, genç nesilleri parlak bir gelecekten mahrum ederiz. Türkiye çok daha iyisine layıktır. Türkiye Barolar Birliği’nin ve baroların hukukun üstünlüğünü talep etmeleri, üstünlerin hukukuna karşı söz söylemeleri, siyasi parti siyaseti değil, hukukun üstünlüğü siyasetidir ve bu siyasetse, sonuna kadar siyaset yapıyoruz” diye konuştu.