Yardım Protokolü

5775

IRAK TÜRKMENLERİNE YARDIM KAMPANYASINDA TOPLANAN YARDIMIN YERİNE ULAŞTIRILMASI AMACIYLA TÜRKMENELİ İŞBİRLİĞİ VE KÜLTÜR VAKFI İLE YARDIM PROTOKOLÜ İMZALANDI

Türkiye Barolar Birliği tarafından başlatılan “Irak Türkmenlerine Yardım Kampanyası” kapsamında toplanan yardımın yerine ulaştırılması amacıyla Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı ile yardım protokolü imzalandı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Türkcan tarafından imzalanan protokole göre; toplanan yardımla, Irak’ta yaşayan Türkmen mültecilere ihtiyaçları doğrultusunda malzemeler temin edilerek dağıtımı yapılacak.

İmza töreninde konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, “Bugün yaptığımız destek, yerine ulaşacağına dair en ufak bir kuşkumuzun olmadığı, gönül rahatlığıyla yaptığımız bir destektir. Gönül isterdi ki Türkmen kardeşlerimizi böyle bir sebeple değil daha iyi gerekçelerle kucaklayabilseydik” dedi.

Ortadoğu’da yaşananlardan Türkiye’nin de dersler çıkarması gerektiğinin altını çizen Feyzioğlu, “Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesindeki kurucumuzun ortaya koyduğu temel ilkelere bakıp önce şükretmeliyiz, ondan sonra da birliğimizi nasıl daha güçlendirebiliriz bunu konuşmalıyız” ifadelerini kullandı.

Türkmenlerin yanında oldukları için Türkiye Barolar Birliği’ne teşekkür eden Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Türkcan, sadece Kerkük’te yaşayan yaklaşık 60.000 göçmenin olduğunu, çok zorluk çektiklerini ve bir an önce memleketlerine yerleşmeyi istediklerini söyledi. Türkcan, Türkiye Barolar Birliği tarafından sağlanan katkının kendileri için çok büyük bir gurur olduğunu ifade etti.