Avukatlar Haftası başladı.

8212

AVUKATLAR HAFTASI BAŞLADI

“Herkes İçin Adalet Adalet İçin Avukat” sloganı altında kutlanan Türkiye Barolar Birliği Avukatlar Haftası başladı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. V. Ahsen Coşar, Avukatlar Haftası’nın açış konuşmasında; avukatların sadece hukuki sorun ve anlaşmazlıkların adalet ve hakkaniyetine uygun olarak çözümlenmesini ve hukuk kurallarının tam olarak uygulanmasını sağlamakla görevli olmadıklarını söyledi. Coşar, avukatların aynı zamanda kamu için ve kamu adına mesajı, görüşü, tavrı, felsefeyi ya da kanıyı temsil etme, ifade etme yetkisine sahip bireyler olması gerektiğini ifade etti. Aynı şekilde baroların da sadece avukatlık mesleğini geliştirmek, meslek mensuplarını korumakla görevli olmadığını söyleyen Coşar, baroların toplumsal değişime katkı yapması gerektiğine dikkat çekti. Coşar, ''Barolar ve avukatlar olarak bütün bu işlevleri yerine getirebilmek, zihnimizde kendimizi de hedef alan kuşkucu bir ironiye yer verebilmek, her türlü otoriteden gelen tehditlere karşı koyabilmek, otoriteye sorgusuz sualsiz boyun eğmemek, yeni şeyler keşfedecek kadar özgür kalabilmenin yollarını bulabilmek için felsefeye ihtiyacımız var'' diye konuştu.

Avukatların bunların yanı sıra sanata da ihtiyacı olduğunu belirten Coşar, bu nedenle Avukatlar Haftası etkinlikleri kapsamında pek çok sanatsal etkinliğe de yer verdiklerini anlattı.

Daha sonra Avukatlar Haftası dolayısıyla düzenlenen Hukuk Fakültesi Öğrencileri Arası Makale Yarışması, Ulusal Fotoğraf Yarışması, İçeriden- Hükümlü ve Tutuklular Arası Resim Yarışmasının ödül törenleri gerçekleştirildi ve sergi açılışları yapıldı.  

İnternet üzerinden yayın yapacak olan TBB Radyo ve Televizyonunun da açılışını yapan Coşar, Avukatlar Haftası temalı Milli Piyango biletinin ve Avukatlar Günü için özel olarak bastırılan Türkiye Barolar Birliği pulu ve ilk gün zarfının tanıtımını yaptı.

Fotoğraflar


Fotoğraf 1

Fotoğraf 2

Fotoğraf 3

Fotoğraf 4

Fotoğraf 5

Fotoğraf 6

Fotoğraf 7

Fotoğraf 8

Fotoğraf 9

Fotoğraf 10

Fotoğraf 11

Fotoğraf 12

Fotoğraf 13

Fotoğraf 14

Fotoğraf 15

Fotoğraf 16

Fotoğraf 17

Fotoğraf 18

Fotoğraf 19

Fotoğraf 20

Fotoğraf 21

Fotoğraf 22

Fotoğraf 23

Fotoğraf 24

Fotoğraf 25

Fotoğraf 26

Fotoğraf 27