TÜBAKKOM 12. DÖNEM GENEL KURULU SAMSUN’DA YAPILDI

6613

Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM) 12. Dönem Genel Kurulu ve 13. Dönem Sözcü Seçimi Samsun’da yapıldı. 25-26 Nisan 2015 tarihlerinde düzenlenen Genel Kurul’a Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜBAKKOM Eşgüdüm Sorumlusu Av. Yurdagül Gündoğan, Samsun Barosu Başkanı Av. Kerami Gürbüz, baro başkanları, TÜBAKKOM üyeleri ve avukatlar katıldı.

Genel Kurul’un açış konuşmasını yapan Samsun Barosu Başkanı Av. Kerami Gürbüz, “Kalkınma, toplumsal düzenin sağlanması, güvenlik içinde bir yaşam sürdürebilmek için kadınla erkeğin omuz omuza, yan yana olmalarının sağlanması tartışılmaz ön koşuldur. Buna rağmen kadını ikincil bir yaratık olmasını sağlamaya çalışmak evrensel insanlık sorunu hatta onun ötesinde hiç tartışmasız evrensel bir insanlık suçudur. Diğer taraftan avukat, savunma, yargı üçlüsünün içinde savunmanın temsilcisi olarak adaletin tesisinde tartışılmaz temel bir unsur olmasına rağmen bugün bu üçlü ayaktan avukat ayağı sistematik bir şekilde kırılmaya çalışılıyor. Bugün kadınımız, kadınlarımız gördükleri şiddetle, yaşadıkları mobbing ile her gün binlercesini yaşadığımız olumsuz tavırlarla toplumun dışına ötelenmeye çalışılırken diğer yandan avukatlar maalesef hem kurumsal olarak hem bireysel olarak çok çeşitli haksızlıklara uğruyor” dedi.

TÜBAKKOM 12. Dönem Sözcülüğünü iki yıl boyunca Samsun’un yaptığını belirten TBB Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜBAKKOM Eşgüdüm Sorumlusu Av. Yurdagül Gündoğan, “İki yıl boyunca Samsun Barosu’nun dönem sözcülüğünde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonuçlarını vermeye başladı. Yapılacak dönem sözcüsü seçimlerinde seçilecek arkadaşlarımızın da bu çalışmaları ivme kazandırarak sürdüreceklerine inanıyorum” diye konuştu.

Yapılan sunumların ardından TÜBAKKOM 13. Dönem Sözcüsü seçimi için adaylar belirlendi. 42 barodan 51 avukatın oy kullandığı seçimlerde, en yüksek oyu alan Osmaniye Baro Başkanlığı, TÜBAKKOM 13. Dönem Sözcüsü seçildi. Yürütme Kurulu üyeliğine ise; Ankara, İstanbul, İzmir barolarının yanı sıra Karadeniz Bölgesini temsilen Samsun, Marmara Bölgesini temsilen Edirne Barosu, İç Anadolu Bölgesini temsilen Sivas Barosu, Akdeniz Bölgesini temsilen Mersin Barosu, Doğu Anadolu Bölgesini temsilen Malatya Barosu, Güneydoğu Anadolu Bölgesini temsilen Batman Barosu seçildi.

Fotoğraflar


Fotoğraf 1

Fotoğraf 2

Fotoğraf 3

Fotoğraf 4

Fotoğraf 5

Fotoğraf 6

Fotoğraf 7