TÜRKİYE'NİN ÜÇ BÜYÜK İŞÇİ KONFEDERASYONU TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ ÇATISI ALTINDA BULUŞTU

5235

TÜRKİYE'nin üç büyük işçi konfederasyonu TÜRKİYE Barolar Birliği çatısı altında buluştu.

"Taşeronluk-Arabuluculuk" başlığı altında gerçekleştirilen Emeğin Hukuku Kurultayı öncesinde bir araya gelen TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu görüşmede; "Bu bizim üçüncü emeğin hukuku kurultayımız. TBB çatısı altında üçüncü kez TÜRKİYE'nin üç emekçi konfederasyonu ile buluşuyoruz, konuşuyoruz, tespit ediyoruz. Biliyoruz ki tek vatanımız var. Amacımız emekçi kardeşlerimize en iyi şekilde hizmet etmek. Bunun içinde birbirimizle kavga ederek değil, en yapıcı şekilde iletişim kuruyoruz" dedi.

TÜRKİYE'nin çok ağır bir terör saldırısı altında olduğuna dikkat çeken Feyizoğlu, Afrin operasyonunun meşru bir savunma olduğunu söyleyerek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin başarılı olacağına yürekten inandıklarını kaydetti.

Feyzioğlu, "Yurtta barış, dünyada barış" anlayışı çerçevesinde toplumsal barışın ve iş barışının sağlanması gerektiğini ifade ederek, "Biz temel değişikliklerin alelacele KHK'larla değil, herkesin görüşü alınarak, Meclis'te ve kamuoyunda uzun uzun tartışılarak, kanun yoluyla yapılmasını arzu ediyoruz" dedi.  

Taşeron düzenlemesine ilişkin KHK Meclis'e geldiğinde çok sayıda eksiklik ve yanlışlığın giderilmesini umduklarını söyleyen Feyzioğlu, "Aksi halde toplumsal iç barış zedelenecektir" dedi. Feyzioğlu, arabuluculuk konusunda da işçi hakkının gasp edilmesinin ancak yanına avukat verilerek önlenebileceğini kaydetti.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, TÜRKİYE'nin zor bir dönemden geçtiğini söyleyerek, "Hepimizin gözü kulağı Afrin'de. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır" dedi. Zorunlu arabuluculukla ilgili kaygılarını dile getiren Ergün, taşeronla ilgili olarak ise, "Taşeron sözünün yerine getirilmesini bekliyoruz" dedi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko da ülkemizdeki taşeron işçi sorununa dikkat çekerek, "3 milyon üzerinde taşeron işçisi var. ülkemizin kanayan yarası. Ayrımsız, şartsız kadro verilmesinden yanayız" ifadelerini kullandı. Beko sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı: "Her zamankinden daha fazla birliğe, beraberliğe, dostluğa, kardeşliğe ihtiyacımız var. Sorunlarımızı ancak bu şekilde çözebiliriz."

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ise, kurultayın, kendileri için önemli iki değişiklik için çok önemli bir adım olduğunu söyledi. Arslan, "çözmemiz gereken yeni kanunlar değil, yeni bir yaklaşıma ihtiyacımız var. Bir zihniyet değişimine ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Fotoğraflar


Fotoğraf 1

Fotoğraf 2

Fotoğraf 3

Fotoğraf 4

Fotoğraf 5

Fotoğraf 6

Fotoğraf 7

Fotoğraf 8

Fotoğraf 9

Fotoğraf 10

Fotoğraf 11

Fotoğraf 12

Fotoğraf 13

Fotoğraf 14

Fotoğraf 15

Fotoğraf 16

Fotoğraf 17

Fotoğraf 18

Fotoğraf 19

Fotoğraf 20

Fotoğraf 21

Fotoğraf 22

Fotoğraf 23

Fotoğraf 24

Fotoğraf 25

Fotoğraf 26

Fotoğraf 27

Fotoğraf 28

Fotoğraf 29

Fotoğraf 30

Fotoğraf 31

Fotoğraf 32

Fotoğraf 33

Fotoğraf 34

Fotoğraf 35

Fotoğraf 36

Fotoğraf 37