Duyuru 2015/79

63072
Ankara 09.09.2015
BARO BAŞKANLIĞI
DUYURU NO:2015/79
Konu: “Avukatlar Arası Mesleki Dayanışma Projesi”nin meslektaşlarımızın kullanımına açıldığı.


Mesleğimizi farklı adliyelerde yerine getirmeye çalışırken karşılaştığımız zorlukların başında; yoğunluğumuz nedeni ile katılamayacağımız duruşmamız, haciz ya da satışımız, icra takibimiz, dosya incelememiz ya da başkaca sıkıntımızda yardımını isteyebileceğimiz bir meslektaşa kolayca ulaşamamak gelmektedir.

TÜRKİYE Barolar Birliği olarak bu zorluğu aşabilmek üzere “Avukatlar Arası Mesleki Dayanışma Projesi” ni elektronik ortamda uygulamaya sokmuş bulunuyoruz.

Meslektaşlarımız bu uygulama aracılığıyla hangi ilde, hangi alanda meslektaşlarına hukuki destekte bulunabileceklerini profillerinde belirtebilecek, böylece desteğe ihtiyacı olan ile destek verebilecek durumda olanlar bu platformda birbirini bulabilecektir.

Bu proje kapsamında kendi çalışma bölgesinde yardımcı olabilecek meslektaşlarımızın öncelikle, TÜRKİYE Barolar Birliği web sayfasındaki UBAP girişi tıklayarak sisteme giriş yapmaları ve konu ile ilgili profillerini oluşturmaları gerekmektedir.

Sunulan yardımdan yararlanmak isteyen meslektaşlarımız da aynı şekilde TÜRKİYE Barolar Birliği web sayfasındaki UBAP girişini tıklayıp sisteme giriş yaparak yardım öneren meslektaşlarımıza ulaşabileceklerdir.

Yardımlaşmanın her türlü koşulunu meslektaşlarımız kendi aralarında kararlaştıracaklardır. TBB’nin bu dayanışma için gerekli ortamı sağlamak dışında hiçbir müdahalesi ve sorumluluğu bulunmamaktadır.

Bilginize sunar, meslektaşlarımıza duyurulmasında yardımlarınızı dilerim.


Saygılarımla.

Avukat Metin FEYZİOĞLU
TÜRKİYE Barolar Birliği
Başkanı