TBB EMEK KOMİSYONU TARAFINDAN OLAĞANÜSTÜ DÖNEMLERDE EMEĞİN HUKUKU SEMPOZYUMU DÜZENLENDİ

6267

TÜRKİYE Barolar Birliği Emek Komisyonu tarafından "Olağanüstü Dönemlerde Emeğin Hukuku Sempozyumu" düzenlendi. 8 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilen sempozyumun açış konuşmasını, TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu yaptı.

Geçici bir anayasal yönetim biçimi olması gereken olağanüstü halin bu çerçeve dışına çıkarıldığı ve kalıcı hale getirildiği bir dönemden geçildiğini söyleyen Feyzioğlu, "Yaklaşık 1,5 yıldır devam eden; üstelik ülkeyi tek adam rejimine emanet etmek isteyen Anayasa Referandumu ve TÜRKİYE Cumhuriyeti Devletini yeni baştan şekillendiren OHAL KHK'leri ile ağırlaştırılmış bir süreç bu. Coğrafyamız yangın yeri… Bu yangın yerinden yara almadan çıkmak için güçlü bir devlete, sarsılmaz bir toplumsal barışa ve kararlı bir milli duruşa ihtiyacımız var. Bizi bu hedefe ulaştıracak tek çıkış yolu hukuktur, hukukun üstün değerleridir" ifadelerini kullandı.

Feyzioğlu, "yurtta barış, dünyada barış" felsefesine her zamankinden daha sıkı sarılmak zorunda olduğumuzu hatırlatarak, "Hangi etnik kökenden, inançtan, mezhepten, cinsiyetten, cinsel yönelimden, dilden ve siyasi düşünceden olursa olsun 80 milyon vatandaşımızı hukuk paydasında kucaklaştırmaktan başka yolumuz yok" dedi.

Emeğin hukukuna ancak örgütlü mücadele ile sahip çıkılabileceğinin altını çizen Feyzioğlu, "Oysa TÜRKİYE'de hukuka ve yargıya olan güven her geçen gün daha aşağılara çekilirken, sendikal güvence de bu olumsuzluktan aynı şekilde etkilenmektedir. Kurulduğumuzdan bu yana olduğu gibi bugün de emeğin hukukuna sahip çıkan TÜRKİYE Barolar Birliği olarak amacımız TÜRKİYE'de toplumsal barışı sağlamak, emekçinin alın teri kurumadan bunun karşılığını almasını sağlamaktır" diye konuştu.

Oturum başkanlığını TBB Emek Komisyonu Başkanı Av. Ali çetin Aygün'ün yaptığı sempozyumda, Kocaeli Barosu'ndan Av. Dr. Murat özveri, Adana Barosu'ndan Av. Abbas Bilgili ve ODTü İktisat Bölümü öğretim Görevlisi Yıldırım Koç birer sunuş yaptılar.

Fotoğraflar


Fotoğraf 1

Fotoğraf 2

Fotoğraf 3

Fotoğraf 4

Fotoğraf 5

Fotoğraf 6

Fotoğraf 7

Fotoğraf 8

Fotoğraf 9

Fotoğraf 10

Fotoğraf 11

Fotoğraf 12

Fotoğraf 13

Fotoğraf 14

Fotoğraf 15

Fotoğraf 16

Fotoğraf 17

Fotoğraf 18

Fotoğraf 19

Fotoğraf 20