FEYZİOĞLU, AYDIN’DA JEOTERMAL ENERJİ ÇALIŞTAYI’NA KATILDI

2878

TÜRKİYE Barolar Birliği ve Aydın Barosu ortaklığında Hukuk ve çevresel Etkiler Açısından Jeotermal Enerji başlıklı çalıştay Aydın’da düzenlendi. çalıştaya katılım yoğun oldu. Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt ve Efeler Belediye Başkanı Mehmet Mesut özakcan’ın da konuşma yaptığı açılışta TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Feyzioğlu, Aydın’da bulunmasının nedeninin Kızılcaköylülerin kendisini davet etmesi olduğunu söyledi. Kızılcaköyü sakinleri de Feyzioğlu’nu karşılamak ve çalıştaya katılmak üzere salondaydılar. Aydın baro başkanının da çok güzel bir organizasyon yaptığını kaydeden Feyzioğlu, çevre konusunda dikkat edilmesi gerekenin objektif ve tarafsız olmak ve bilimin ne dediğine bakmak olduğunu söyledi. TÜRKİYE Barolar Birliği çevre Komisyonu’nun konusunun uzmanı, 100’e yakın çevre gönüllüsüyle üniversite öğretim üyeleriyle ve bu konuya hayatını adamış avukatlarla güçlendirildiğini söyledi. Feyzioğlu, bunun için TÜRKİYE’nin en önemli çevre hukukçularından olan Av. Gökhan Candoğan’a komisyon başkanlığını kabul ettiği ve mesaisini kamu yararına ayırdığı için teşekkür etti. “Barolar ve TÜRKİYE Barolar Birliği ciddiyetle yönetilmelidir. Yaptığımız ve yapacağımız şudur. Gelmeden önce konuyu çalıştık. Bu toplantıdan elde edeceğimiz bilgililerle devamını getireceğiz” diyen Feyzioğlu, “60’ın üzerinde jeotermal santralinin küçük bir bölgede yapılması planlanmaktadır. çED değerlemesinin santral bazına indirilmesi yanlış sonuçlara yol açacaktır. Bir santral tek başına çED olumlu raporu belki alabilir. Ancak yapılması planlanan 60 santral hep birlikte çalıştığında bunun etkisi yıkıcı olabilir. Kaç tane santral yapılması planlanıyorsa çED, kümülatif etki değerlendirmesi şeklinde yapılmalıdır” dedi.

KöYLüLERLE UZUN UZUN SOHBET ETTİ

Açılış sonrası verilen arada Feyzioğlu, uzun uzun kendisini çağıran Kızılcaköylülerle uzun uzun sohbet etti, sorunlarını dinledi. Akşam üzeri baro başkanlarıyla birlikte köye gelerek sofralarına misafir olacağını, olayı yerinde göreceğini söyledi.

Verilen arada Feyzioğlu, toplantıya katılan 16 baro başkanını ve köylüleri sahneye davet ederek, bir aile fotoğrafı çektirdi. çalıştayı, TBB Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin özbek, TBB Yönetim Kurulu üyeleri Av. Asude Şenol, Av. Eyyüp Sabri çepik, Av. Ahmet Şakir Uzun, Av. Gültekin Uzunalioğlu, Başkan Başdanışmanı Av. Zafer Köken ile TBB çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Gökhan Candoğan da takip ediyor.

çalıştayda, jeotermal enerji santrallerinin hava, su, toprak ve insan sağlığına etkileri, Büyük Menderes nehrinin kirlenme nedenleri, su kirliliğinin boyutları, Kızılcaköy halkının sıkıntıları ve yaşanabilir çevre mücadelesine yönelik hukuksal boyutu başlıklı oturumlar da konusunun uzmanı çok sayıda hukukçu ve bilim insanı ve halktan temsilciler konuşmalar yapacak.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle