Feyzioğlu'ndan Şükrü Kızılot anısına kalıcı sempozyum ve yarışma teklifi

4593

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, verginin güler yüzü olarak bilinen vergi uzmanı, akademisyen ve gazeteci Prof. Dr. Şükrü Kızılot'u yaşatmak için Vergi Hukukunda Güncel Sorunlar başlıklı sempozyumun adının, "Prof. Dr. Şükrü Kızılot Vergi Hukukunda Güncel Sorunlar 1" olarak değiştirilmesini, seneye sempozyumun ikincisinin düzenlenmesini, "Şükrü Kızılot Makale Yarışması" ve "Farazi Vergi Davası Yarışması" yapılmasını da TBB Yönetim Kurulu'na teklif edeceğini söyledi. Sempozyuma katılan Kızılot'un eşi Av. Zuhal Kızılot da, teklifin kendisini ve ailesini çok onore ettiğini belirterek, "Biz de gereğini yapacağız. Ben buradan söz veriyorum" dedi.

2017'de hayata veda eden Prof. Dr. Şükrü Kızılot anısına TBB Av. özdemir özok Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Vergi Hukukunda Güncel Sorunlar başlıklı sempozyuma, Kızılot'un eşi Av. Zuhal Kızılot, oğulları Onur ve Bulut, kızı Av. Şükran Kızılot, Kızılot'un yakın çalışma arkadaşı Sosyal Güvenlik Uzmanı Ekrem Sarısu ile TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Feyzioğlu, TBB Yönetim Kurulu üyeleri, avukatlar ve Kızılot'u sevenler katıldı. TBB Yönetim Kurulu ve TBB Vergi Hukuku Komisyonu üyesi Av. Gültekin Uzunalioğlu, komisyonun yaptığı çalışmaları anlattı. Uzunalioğlu, vergi ve muhasebe konularında onlarca kitap, binlerce makale yayınlayan Şükrü Kızılot'a Allah'tan rahmet, eşi Zuhal Kızılot ve evlatlarına sabırlar ve sağlıklı yaşamlar diledi. Uzunalioğlu, sempozyumun başarılı geçmesini diledi.

Duygusal bir an, öyle olsun istemiştik

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu da, "Duygusal bir an, duygusal bir gün. öyle olsun istemiştik. öyle de oluyor" dedi. "Şükrü güzel bir insan. Dili geçmiş zaman kullanmıyorum. Değerli bir insan" diyen Feyzioğlu, "Ben babamı kaybettiğimde herkes şöyle akıllı, şöyle devleti insanı dedi. Hocam beni bir kenara çekti, 'yakışıklı adam' dedi. Aklımda da o kaldı" diye konuştu. 

Bu ülke için büyük bir şans

Şükrü Kızılot'un gözlerinin hep güzel baktığını kaydeden Feyzioğlu, "Tabi ona böyle güzel baktırana da bakmak lazım. Değil mi Zuhal Hanım, Bulut, Şükran Hanım, Onur bey? Ona öyle güzel baktırmak için dünyasının da güzel olması lazım bir insanın. Böyle büyük bir insanın bu ülkeye gelmesi, iyi bir akademisyenin bu ülkeden geçmesi ne büyük bir şans" dedi.

Bu sempozyum kalıcı olsun

Feyzioğlu, Şükrü Kızılot'u her zaman yaşatmak ve anmak için de sempozyumun adının da "Prof. Dr. Şükrü Kızılot Vergi Hukukunda Güncel Sorunlar 1" olmasını, seneye sempozyumun ikincisinin yapılmasını, Kızılot'un eşi Zuhal Kızılot'un da katkı vermesiyle stajyer ve genç avukatlar arasında "Şükrü Kızılot Makale Yarışması" düzenlenmesini, vergi hukukunun teoriden çıkarılarak hayata geçirilmesi için de "Farazi Vergi Davası Yarışması" yapılmasını TBB Yönetim Kurulu'na önereceğini söyledi. Feyzioğlu, "Böylece bu alan genç avukatlara açılır. Yani Şükrü hocam gelecek nesillere de tüm birikimi ile ve sizlerin sayesinde muazzam bir katkıda bulunmaya devam eder. Hocamızın tüm değerlerini, birikimini, anısını yaşatmak hepimizin bundan sonra göreve olsun" diye konuştu.

Kalbimizde her daim yaşıyor ve yaşayacak

Feyzioğlu, daha sonra Kızılot'un eşi Zuhal Kızılot'u sahneye davet etti. Zuhal Kızılot, "Bugün burada bu konuşmayı yapmak benim için büyük bir gurur. Bir o kadar da zor. çünkü gidenin arkasından konuşmak çok zor. Hele de giden eşiniz, böyle kıymetli bir insansa çok zor. Lakin mutluyum. Bu kadar güzel insanlarla bir araya gelip, onu anmak, düşüncelerinden, eserlerinden bahsetmek, onu benim için yaşatmak anlamına geliyor. Kalbimizde her daim yaşıyor ve yaşayacak" diye konuştu.

Teklif beni çok onore etti

Zuhal Kızılot, Feyzioğlu'nun teklifinin kendisini çok onore ettiğini belirterek, "Gereğini yapacağız. Ben buradan söz veriyorum" dedi. Şükrü Kızılot'un verginin gülen yüzü olduğunu herkesin bildiğini kaydeden Zuhal Kızılot, "Fakat çoğu insanın bilmediği çok iyi, merhametli bir insan olması, ufkunun ve vizyonunun çok açık olmasıydı. Okurları tarafından da çok sevilen bir insandı. Hastalığında yüzlerce kişinin okuru olarak hastaneyi ziyaret ettiğini biliyorum. Bizi çok onurlandırdı, çok gururlandırdı. Bugün de bu vesile ile çok güzel bilgiler sunacağız. Onun istediği gibi güncel vergi sorunlarını tartışacağız. Vergiyi sevdirmeye çalışacağız ve korkulu rüya olmaktan çıkarmaya çalışacağız. Bugün burada olmak, onun ruhunu yaşatmak bana çok mutluluk verdi" diye konuştu. Konuşmaların ardından sempozyuma geçilmeden önce toplu fotoğraf çekimi yapıldı.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle