Birlik Başkanı’ndan Baro Başkanları’na İstanbul Barosu Olağanüstü Genel Kurulu’na Çağrı

4425
Sayın Başkanım,

İnsanların olduğu gibi ailelerin, toplumların, devletlerin, örgütlerin ve kuruluşların zor zamanları vardır. Zor zamanlarında insanlar nasıl dostlarını, arkadaşlarını, yakınlarını, ailenin bireylerini yanlarında görmek, onların desteğini arkalarında hissetmek ister ise, örgütler, kuruluşlar da zor zamanlarında üyelerini, kardeş kuruluşlarını, diğer başka örgüt ve kuruluşları yanlarında, arkalarında görmek isterler. Bu onlara güç verir, umut verir, yeni bir ruh verir.   

Yaşadığımız şimdiki zaman, İstanbul Baromuzun, İstanbul Baromuzun başkan ve yönetiminin zor zamanıdır. Bu zor zamanında hepimizin, tüm avukat meslektaşlarımızın, tüm barolarımızın, her türlü görüş ayrılığını, farklılıklarını bir yana bırakarak İstanbul Baromuzun ve yönetiminin yanında olması gerekir.

Şairin dediği gibi; “Biz haber etmeden haberimizi alırsın,/ Yedi yıllık yoldan kuş kanadıyla gelirsin, / Gözümüzün dilinden anlar, / Elimizin sırrını bilirsin, / Namuslu bir kitap gibi güler, / Alnımızın terini silersin. / O gider, bu gider, şu gider, / Dostluk, sen yanı başımızda kalırsın.”

Gün dostluk günüdür.  Gün Birlik olmak, yardımlaşma ve dayanışma içinde olmak, empati yapmak günüdür. Biz avukatlara, barolara, Türkiye Barolar Birliği’ne yakışan da budur.

O nedenle sizi, 17 Mart 2013 günü, saat 10’da, İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak olan İstanbul Barosu’nun Olağanüstü Genel Kurulu’nda bulunmaya davet ediyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.

Av.V.Ahsen Coşar
Türkiye Barolar Birliği Başkanı