Staj Eğitiminde Fırsat Eşitliği

3704
  Ankara 25.02.2011

STAJ EĞİTİMİNDE FIRSAT EŞİTLİĞİ

Türkiye Barolar Birliği, staj kurulu olmayan barolarımıza eğitim desteği vermek, staj eğitiminde belli bir standardı sağlamak ve stajyerlere eğitimde fırsat eşitliğini tanımak amacıyla planladığı hızlandırılmış avukat stajyeri eğitim programlarını Ankara’da başlattı.

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Av. Sitare Sağsen’in sorumluluğunda yürütülen staj eğitimi programı, 20 Aralık 2010 tarihinde barolarımızın staj kurulu temsilcileriyle yapılan toplantıda, üzerinde görüş birliğine varılan, “staj kurulu olmayan barolarda staj kurulu oluşturulması için ve ihtiyaç duyulan barolara eğitim desteği verilmesi, staj eğitiminin müfredat düzeyinde standart hale getirilmesi” hususları dikkate alınarak oluşturuldu.

Bu çerçevede; eğim programı ve eğitici kadrolar belirlenerek; ilk etapta Malatya, Adıyaman, Bingöl, Kars, Muş, Kastamonu, Bitlis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Şırnak, Ağrı, Erzincan, Hakkari, Düzce ve Niğde olmak üzere 15 baromuzdan toplam 47 stajyere iki grup halinde 09-14 Ocak 2011 tarihlerini kapsayacak şekilde; ikinci grup stajyer eğitim programı da başta Aksaray, Kırklareli, Ordu, Tekirdağ, Elazığ, Uşak, Kırşehir, Mardin, Kahramanmaraş olmak üzere toplam 21 Barodan 43 stajyere 20-25 Şubat 2011 tarihleri arasında eğitim verilmiştir.

Eğitim programında; “Avukatlık Meslek Kuralları”, “Ceza Hukuku”, “Avukatlık Hukuku”, “İcra-İflas Uygulamaları”, “Hukuk Usulü Uygulamaları” ve “İdari Yargı Uygulamaları” başlıkları altında; somut bir olay üzerinden eğitimler uygulamalı olarak veriliyor.

Bu eğitimlerin yanında; Anıtkabir ziyareti, Yaratıcı Drama, Sincan Cezaevi gezisi, Bowling turnuvası, tiyatro, sinema organizasyonları ile eğitime katılan stajyerlerle sosyal ve kültürel etkinlikler de yapılıyor.