GENÇ AVUKATLAR, 27 NİSAN BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ BİLDİRGESİNİ HAZIRLAMAK İÇİN BULUŞTU

2735

SAĞKAN: BU MÜCADELEYİ BİRLİKTE YÜRÜTECEĞİZ

Genç Avukatlar Çalıştayı, 27 Nisan Büyük Savunma Mitingi'nden bir gün önce, Türkiye Barolar Birliği'nde (TBB), farklı barolardan gelen temsilcilerin katılımıyla yapıldı.

Çalıştay'ın açılışında konuşan TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, barolara yaptığı ziyaretlerde bir araya geldiği genç avukatlardan böyle bir çalıştay yapılmasına ilişkin talepler geldiğini hatırlatarak, avukatlık mesleğinin sosyoekonomik sorunlarının artık katlanılamaz hale geldiğini, mesleğin onurunu korumak için 27 Nisan’da büyük savunma mitinginin gerçekleştirileceğini ifade etti.

Mitingin bir diğer başlığının son yıllarda artarak devam eden avukata dönük şiddet vakaları olduğunu kaydeden Birlik Başkanı, "Bu konuda Adalet Bakanlığı'na ilettiğimiz somut çözüm önerilerinin hayata geçmesi için artık kaybedecek bir dakikamız bile yok" dedi.

Sağkan, yargının bağımsızlığı sorununa da işaret ederek, "Yurttaşların hukuksal mekanizmalara ve hukuka olan güvenini yitirdiğinde bir avukatla çalışma ihtiyacından da uzaklaştığını görüyoruz. Bununla birlikte mesleğimiz itibar ve kan kaybediyor. O sebeple bağımsız yargı problemi, temelde bizim de en önemli meslek problemimizdir" şeklinde konuştu.

27 Nisan'da avukatların Türkiye'de ilk kez kendi meslek sorunları için sahaya çıkacağına dikkat çeken Birlik Başkanı, "Bu çalıştaydan beklentimiz; çalıştay masalarında belirlenen başlıklarda sorunun ve çözüm önerilerinin ortaya konması ve bir sonuç bildirgesine dönüştürülmesi. Genç avukatların dertlerini burada siz çalışın, sonuç bildirgesini siz ortaya koyun, içinizden belirleyeceğiniz yöntemle ve temsilcilerle, yarın yapılacak mitingde ilk ağızdan siz paylaşın istiyoruz" şeklinde konuşarak Türkiye'nin her yerinden gelerek mesleğe katkı sunan genç avukatlara şükranlarını sundu.

TBB Yönetim Kurulu üyelerinin de yer aldığı açılışın ardından genç avukatlar altı masada, altı ana başlık altında sorunların ve çözüm önerilerinin tespiti çalışmalarına başladı.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle