TBB BAŞKANI SAĞKAN İLİÇ’TEKİ MADEN FACİASINDA HAYATINI KAYBEDEN İŞÇİLERİN AİLELERİNE TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU

256


Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, 13 Şubat 2024 tarihinde Erzincan İliç Çöpler altın madeni sahasında meydana gelen faciayla ilgili başlatılan soruşturmanın etkin ve şeffaf yürütülmesi için sürecin yakın takipçisi olmaya devam ediyor.
Birlik Başkanı Sağkan, Gümüşhane Barosu Başkanı Av. Metin Aslan ile birlikte facianın meydana geldiği İliç’e giderek burada görev yapan meslektaşlarımız Av. Mahmut Taşyumruk, Av. Mahmut Göktekin ve Av. Burak Altun ile bir araya geldi.
Ardından da soruşturmada görevli İliç Adliyesi’ndeki Cumhuriyet Savcıları ve Hakimlerle görüşerek yürütülen soruşturma hakkında bilgi aldı.
Sağkan faciada hayatını kaybeden işçiler Ramazan Çimen, Kenan Öz ve Adnan Keklik'in ailelerini de ziyaret ederek başsağlığı dileklerini iletti ve kendilerine her türlü hukuki desteğin sağlanacağını bildirdi.
İliç Kaymakamı Meriç Dinçer ve Belediye Başkanı Mehmet Elçi ile de görüşen Birlik Başkanı Sağkan, bütün sorumluların yargı önünde hesap verebilmesi bakımından etkin ve şeffaf bir soruşturma yapılmasının takipçisi olacaklarını bir kez daha vurguladı.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle