ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞINA ZİYARET

652

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan ve Genel Sekreter Av. Veli Küçük, çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lutfihak Alpkan’ı makamında ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştirdi.

Toplantıda İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 31.12.2023 tarihinde yürürlüğe girecek olan ‘iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi yükümlülüğü’nü hükme bağlayan maddesi üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmede TBB yönetimi tarafından, Kanun kapsamındaki işveren avukatlar veya işveren vekili olan çalışanların, Bakanlıkça ilan edilen eğitimleri tamamlamak şartıyla iş sağlığı ve güvenliği hizmetini kendilerinin yürütebileceklerine dair kolaylığın hayata geçirilebilmesinin önündeki engellere dikkat çekildi. TBB yönetimi, Kanun’un yürürlüğe gireceği 31.12.2023 tarihine kadar avukatların girebileceği tek bir sınav bulunduğunu belirtti.

Bu sınava girip başarılı olmamaları halinde meslektaşların ya dışarıdan hizmet alımı yoluyla bu yükümlülüğü yerine getirecekleri veya idari para cezası yaptırımıyla karşı karşıya kalacakları kaydedilerek, yükümlülüğün yürürlüğünün ertelenmesi veya TBB ile Bakanlık arasında bir Eğitim Protokolü imzalanması yoluyla TBB’ye “eğitim” ve “sınav yetkisinin” tanınması taleplerinde bulunuldu.