SURUÇ’TA ŞİDDETE MARUZ KALAN İSTANBUL BAROSU’NA KAYITLI MESLEKTAŞIMIZ STJ. AV. BÜŞRA TEKSÖĞÜT’ÜN YANINDAYIZ

3390

09.01.2024 tarihinde İstanbul Barosu’na kayıtlı stajyer meslektaşımız Büşra Teksöğüt, haciz işlemi için gittiği Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde dosya borçlusu olduğu öğrenilen şahıs tarafından hem tehdit edilmiş hem de fiziki şiddete maruz kalmıştır. Saldırı sonucunda meslektaşımızın ayağı kırılmış ve telefonu parçalanmıştır.

Şanlıurfa Barosu Başkanı, Yönetim Kurulu, Şanlıurfa Barosu Avukat Hakları Merkezi ve TÜBAKKOM temsilcimiz ilk andan itibaren meslektaşımızın yanında olmuş ve süreci takip etmişlerdir.

Saldırgan, Şanlıurfa Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmıştır.

Avukatı dosyanın tarafı olarak gören ve değişmeyen bu zihniyetle mücadele, caydırıcı cezalandırma ve Birliğimizin ilgili kurumlara sunduğu önerilerin hayata geçmesi ile mümkündür.

Gerekli düzenlemeler ivedi bir şekilde yapılmadıkça, işledikleri suçların karşılığında yeterli cezaları almayan failler kendilerinde şiddete başvurma hakkını görmeye devam edeceklerdir.

Hastanede tedavisi devam eden meslektaşımıza ve İstanbul Barosu’na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, meslektaşımızın gerek sağlık sürecinin gerekse olaya ilişkin soruşturma sürecinin Birliğimiz tarafından İstanbul Barosu ve Şanlıurfa Barosu ile birlikte etkin bir şekilde takip edildiğini kamuoyuna saygı ile bildiriyoruz.

Türkiye Barolar Birliği