Anıtkabir Özel Defteri Yazısı

16100

Türkiye Barolar Birliği’nin 12-13 Haziran 2010 tarihlerinde gerçekleştirilen 11. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında Başkanlığa seçilen Avukat V. Ahsen Coşar; TBB Yönetim, Disiplin, Denetleme kurullarıyla birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. 25.06.2010

TBB Başkanı Avukat V. Ahsen Coşar başkanlığındaki heyet, Aslanlı Yol’dan yürüyerek Büyük Önder Atatürk’ün mozolesine geldi. Coşar’ın mozoleye çelenk koymasından sonra saygı duruşunda bulunan heyet, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti.

TBB Başkanı V. Ahsen Coşar, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:


Büyük Atatürk,

Türkiye Barolar Birliği’nin henüz yeni seçilmiş yedinci Başkanı olarak Birliğimiz Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu, Denetleme Kurulu üyesi arkadaşlarımla birlikte, Size, Sizin ilkelerinize bağlılıklarımızı arz etmek için yüksek huzurunuzdayız.

Tanrı’nın ve hayatın, Türkiye Cumhuriyeti ve O’nun yurttaşı olan bizler için doğmaya mecbur ettiği Siz; bizlere, sadece ülkemizin sağlam temeller üzerinde ilerlemesi ve gelişmesi için belirli amaçlar ve ilkeler bırakmadınız, kaynağını tam bağımsızlıktan, yurtseverlikten, çağcıl değerlerden, evrensel ilkelerden alan, kendisine karşı güven duygusuyla beslenen ve yeni enerjiler ile hedefler için ödüller vaat eden bir ulusal ülkü bıraktınız.

Sözlerinizle, eylemlerinizle, yaptıklarınızla kahramanlara ve kahramanlığa değer veren bir halkın hayallerini ve umutlarını besleyecek özel bir efsane yarattınız. Bizleri, sadece kurduğunuz Cumhuriyetimizin ilkelerine sıkıca bağlı olmanın gerekliliğine değil, Cumhuriyetimizin, hukukun üstünlüğü, demokrasi, uygarlık ve çağdaşlık yönünde ilerlemesinin vazgeçilmez bir zorunluluk olduğuna inanmayı öğrettiniz.

Sizin bizlere öğrettikleriniz ve vasiyet ettikleriniz, bugün hepimizin yüreğinde ve aklında canlı bir güç olarak yaşıyor ve bizlere rehberlik ediyor.

Onun için "Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

Av. V. Ahsen COŞAR
Türkiye Barolar Birliği Başkanı


 


 

Videoyu izlemek için tıklayınız

 

Fotoğraflar


Fotoğraf 1

Fotoğraf 2

Fotoğraf 3

Fotoğraf 4

Fotoğraf 5

Fotoğraf 6

Fotoğraf 7

Fotoğraf 8

Fotoğraf 9

Fotoğraf 10

Fotoğraf 11