“ADALET NÖBETİ”NE TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ’NDEN DESTEK

5771

BALYOZ DAVASI AVUKATLARINDAN ŞULE NAZLIOĞLU EROL’UN “ADALET NÖBETİ”NE TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ’NDEN DESTEK

Balyoz Davası avukatlarından Şule Nazlıoğlu Erol’un Anayasa Mahkemesi önündeki “adalet nöbeti”ne Türkiye Barolar Birliği ve Ankara Barosu destek verdi.

Anayasa Mahkemesi önünde basına açıklama yapan Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Av. Berra Besler, “Bugün yine bir hukuksuzluğa karşı Türkiye Barolar Birliği, Ankara Barosu ve meslektaşlarımızla birlikte direncimizi göstermek ve adil yargılanmanın sağlanması, insan haklarının korunması için buradayız” diyerek sözlerine başladı.

Avukatların, hukuka ayrılıklara karşı mücadele ederek hukuk devletine işlerlik kazandırdığını söyleyen Besler, Türkiye Barolar Birliği olarak hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmak ve korumanın kanuni görevleri olduğunu kaydetti.

Türkiye Barolar Birliği’nin hukuka aykırılıklara karşı verdiği mücadele sonunda Devlet Güvenlik Mahkemelerinin ve Özel Görevli Mahkemelerin kaldırıldığını ifade eden Besler, “Yargılamanın iadesi için Türkiye Barolar Birliği’nin elinden gelen her türlü çalışmayı yaptığını, yasal düzenleme örneklerini ortaya koyduğunu, kamuoyunu bu konuda bilgilendirdiğini ve yetkililere de görüşlerini iletmiş olduğunu herkes bilmektedir. Bu konuda olumlu sonuçların doğmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Yargılamanın gerekenden uzun sürmesi ve tutukluluk hallerinin devamının özgürlükler için tehlike olduğunu kaydeden Besler şunları söyledi:

Türkiye Barolar Birliği, hukukun üstünlüğünün, insan haklarının, hukuk devletinin, hak ve özgürlüklerin korunmasının teminatı ve takipçisidir. Bu kararlılığımız herkes tarafından bilinmelidir. İşte bugün de bunun için buradayız. Yargılamaların adil bir şekilde, adalete ve hakkaniyete uygun olarak gerçekleşmesini bekliyoruz.

Ankara Barosu Başkanı Av. Sema Aksoy ise bu nöbetin adalet değil insanlık nöbeti olduğunu söyleyerek Ankara Barosu’nun tüm gücüyle bu nöbette yer alacağını ve sonuna kadar mücadele edeceğini kaydetti.