“SPOR HUKUKU TEMEL EĞİTİMİ” KONULU SEMİNER MERSİN BAROSU’NUN EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

1776

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Spor Hukuku Komisyonu ile Mersin Barosu’nun birlikte düzenledikleri “Spor Hukuku Temel Eğitimi” konulu eğitim semineri, 24 Şubat 2024 tarihinde, Mersin Barosu’nun ev sahipliğinde verildi.

Seminerin açılışında konuşan TBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Komisyon Koordinatörü Av. Nizam Dilek, meslektaşlara yeni iş alanı oluşturabilecek bakir alanlardan birinin spor hukuku olduğunu söyleyerek, gelişmekte olan spor hukukunun maddi kazanç potansiyelini taşıdığını söyledi.

“Sporcu, teknik direktör ve menajer sözleşmelerinin yapılması ve kulüplerin oluşturdukları sözleşmelerin hazırlanması artık işin uzmanı hukukçuların bilgisine başvurularak yapılmaktadır” diyen Dilek, hukukçu bilgisine başvurulmadan yapılan sözleşmelerin kulüplere yük yarattığını ifade etti. Dilek, “Bu nedenle artık her kulüp, her futbolcu sözleşme hazırlarken veya sözleşme ile ilgili sorunlarda bir hukukçuya başvurmaktadır” diye konuşarak eğitimin önemine dikkat çekti.

Sporun her dalında milyonlarca insanın kendisini ifade ettiğini, takip ettiğini ve sorunlara ilgi duyduğunu kaydeden Dilek, spor faaliyetlerinin Antik Yunan Olimpiyatlarından bugüne kadar büyük bir ekonomiyi beraberinde getirdiğini söyledi. Dilek, sporda adaletin sağlanması, barış ve kardeşlik hissinin artması temennisiyle, eğitimi hazırlayanlara teşekkür etti.

Moderatörlüğünü Mersin Barosu Saymanı ve TBB Spor Hukuku Komisyonu Yürütme Kurul Üyesi Av. Rauf Sina Aycan’ın yaptığı eğitimde TBB Spor Hukuku Komisyonu Genel Sekreteri Av. Tutku Dinçer, Yürütme Kurulu üyeleri Av. Taner Ünlü, Av. İnanç Dinçsoy (Beşiktaş J. K. Hukuk Kurulu Üyesi), Av. Gökhan Ulu, Av. Muratcan Kocabay (Aydın il Spor Disiplin Kurulu Raportör Üyesi), Av. Ünal Özgöçmen (Tokat Barosu Başkan Yardımcısı) ve gazeteci İsmail Şenol farklı başlıklarda sunumlar yaptı.

Eğitimin sonunda Mersin Barosu Başkan Yardımcısı Av. Kazım Yüksel katılanlara teşekkür plaketi takdim etti.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle