“TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ, TAHİR ELÇİ DAVASINI DAHA ETKİN BİR ŞEKİLDE TAKİP EDEBİLECEK”

2366

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin 3’ü polis 4 kişinin yargılandığı davanın 4. duruşması görüldü. Duruşmanın ardından yapılan basın açıklamasında, TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, çok sayıda baro başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve avukatlarla birlikte, hayatı boyunca insan hakları ihlalleri ve cezasızlıkla mücadele eden Tahir Elçi’nin dosyasının cezasız kalmaması için duruşmada hazır bulunduklarını kaydetti.

Sağkan, şunları söyledi:

“Bugün TÜRKİYE Barolar Birliği’nin bu davada katılan sıfatıyla yer alması talebimiz mahkeme tarafından kabul edildi. Bunun gecikmiş ancak önemli bir gelişme olduğuna inanıyorum. Şunu ifade edebilirim ki; artık TÜRKİYE Barolar Birliği olması gerektiği şekilde, bu davayı çok daha etkin şekilde takip edebilecek yasal argümana bugünkü karar itibariyle kavuşmuş durumdadır. Ben her şeyden önce bugün izlediğim avukat meslektaşlarımla bir kez daha onur ve gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Gerçekten bu soruşturmanın kovuşturma aşamasına geçebilmesinde olağanüstü bir çaba sarfeden meslektaşlarımız, aynı zamanda gerçekten maddi gerçeğe ulaşılabilmesi için de hukuk sınırları içerisinde çok etkin bir mücadele vermekteler. Buradaki çabayı gösteren meslektaşlarımıza ve Diyarbakır Baromuza hepimizin bir teşekkür borcu olduğuna inanıyorum. TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı sıfatıyla da her birine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.”
Sağkan’ın ardından konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, önceki duruşmalarda baroların davaya katılma talebinin reddedildiğini hatırlatarak, TÜRKİYE Barolar Birliği’nin davaya katılma talebinin kabul edilmesinin olumlu bir gelişme olduğunu ifade etti. Eren, cinayet anına denk gelen 12-13 saniye görüntünün olmadığını kamuoyuyla defalarca paylaştıklarını hatırlatarak, “Bugün daha önceki celselerde talep etmiş olduğumuz bu tür kayıtların hala dosyaya gelmediğini, ilgili kurumlarla yapılan yazışmalara da sağlıklı cevap verilmediğini tespit ettik. Bugün talepte bulunduk. Bunların soruşturma aşamasında yapılması gerekiyordu” şeklinde konuştu.

Sanıkların tutukluluk taleplerinin reddine karar veren mahkeme, bir sonraki duruşmayı 15 Haziran'a erteledi.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle