1. Karadeniz Çevre Çalıştayı’nda Yeni Hukuksal Arayışlarda Avukatların Taşıyıcı Rolüne Vurgu

609

1. Karadeniz çevre çalıştayı, 9-10 Haziran tarihlerinde; Samsun Atakum Belediyesi, Atakum Kent Konseyi, çevre Mühendisleri Odası Samsun Şubesi, Samsun çevre Platformu (SAMçEP), Kuzey Kültür Evi, Trabzon Düşünce ve Kültür Platformu, Karadeniz Tarih Araştırmaları ve çevre Platformu iş birliğiyle gerçekleştirildi.

Samsun Barosu’nun desteklediği “Karadeniz Yarına da Kalsın” teması ile bir araya gelen bilim insanları Karadeniz’in geleceği adına önemli bilgilendirmelerde bulundular.

Karadeniz’de iklim değişikliğinden, tarım politikalarına, kıyı tahribatından kentleşme ve çevreye kadar birçok konunun masaya yatırıldığı çalıştaya Samsun Barosu Başkanı Av. Pınar Gürsel Yıldıran ve TBB çevre ve Kent Hukuku Komisyonu adına Av. Mehmet Horuş katıldı.

çalıştay’ın açılışında konuşan Prof. Dr. Ruşen Keleş, 1972 yılında kabul edilen Stockholm Kararları’ndan günümüze kadar geçen 50 yıllık çevre Hukuku’nun gelişimine ve önemine dair değerlendirmelerde bulundu. Av. Mehmet Horuş ise yaptığı açılış konuşmasında; iklim krizi başta olmak üzere ekolojik kriz koşullarının ve modern hukukun klasik kavramlarının da tartışılmaya başladığını, doğanın hakları veya ekolojik zarar gibi yeni kavramların hukuk literatürüne kazandırıldığını vurguladı. Horuş, dünyada olduğu gibi TÜRKİYE’de de çevre bilincinin giderek geliştiğini ve çevre mücadelesi içinde gelişen yeni hukuksal arayışlarda avukatların taşıyıcı bir rol oynadıklarının altını çizdi.

1. Karadeniz çevre çalıştayı, önümüzdeki yıllarda da benzer çalıştayların yapılması yönündeki dilekler ve plaket töreniyle sona erdi.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle