2. Dönem Toplu İş Sözleşmesi

6327

Türkiye Barolar Birliği ile TEZ-KOOP-İŞ Sendikası arasında gerçekleşen toplu iş müzakerelerinin sonucunda, 2. Dönem Toplu İş Sözleşmesi, 13 Nisan 2017 tarihinde TBB Av. Özdemir Özok Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle imzalandı.

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu üyeleri, Sendika temsilcileri ve TBB çalışanlarının katıldığı törende toplu iş sözleşmesi, TBB Başkanı Av. Metin Feyzioğlu ve TEZ-KOOP-İŞ Başkanı Haydar Özdemiroğlu tarafından imzalandı.

Törende kısa bir konuşma yapan TBB Başkanı Feyzioğlu, sözlerine geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden TEZ-KOOP İŞ önceki Başkanı Osman Gürsu'yu anarak başladı ve Başkan Özdemiroğlu'na yeni görevinde başarılar diledi. Günün koşullarına göre iyi bir sözleşmeye imza attıklarını belirten Feyzioğlu, TBB çalışanlarının da sosyal yardımlardan yararlandırılması teklifini gündeme getirdi. Feyzioğlu şunları söyledi:

"Kadromuzdaki değerli çalışma arkadaşlarımızdan avukat olmayanlar, TBB Sosyal Yardım ve Dayanışma Fonu kapsamındaki yardımlardan yararlanamıyorlar. Oysa bizim burada hizmet verebilmemiz, yaptığımız her iş, altına imzamızı attığımız her başarı, değerli arkadaşlarımızın emekleri karşılığında oluyor. Çalışanların makul bir katkı sağlaması halinde avukatlara uygulanan sosyal yardımların bir benzerinin çalışanlarımıza da uygulanabileceğini düşünüyorum. Bitirmek üzere olduğumuz dönemde taşeron işçi bırakmayacağız sözü vermiştik, çok şükür yaptık. Bir sonraki sözümüz de bu sosyal yardım konusu olsun. Bunu ben çalışanlarımız adına dile getiriyorum, Sayın Özdemiroğlu'ndan bu konuda yardımlaşma istiyorum.

TEZ-KOOP-İŞ Başkanı Haydar Özdemiroğlu'na ve Genel Sekreteri Hakan Bozkurt'a, sözleşme müzakerelerini yürüten Saymanımız Av. Sabri Erdal Güngör'e, Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Kürşat Karacabey'e, işyeri sendika temsilcileri Av. Çiğdem Erman, Hulusi Özen, Habib Mızrak, TEZ-KOOP-İŞ Avukatı Tülay Uzunay ve Birinci Şube Başkanı Mustafa Kirman'a teşekkür ediyorum."

TEZ-KOOP-İŞ Başkanı Özdemiroğlu da toplu sözleşme görüşmelerinin karşılıklı saygı ve anlayışla yürütülerek tam mutabakatla sonuçlandırıldığını söyledi ve bu süreçte emeği geçenlere teşekkür etti, toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından, 2. Dönem Toplu İş Sözleşmesi törenle imzalandı.