24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜ KUTLARIZ

4364

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşımızın en zor günlerinde, Maarif Kongresi’ni toplayarak “Gelecekteki kurtuluşumuzun saygıdeğer öncüleri” diye seslendiği öğretmenleri Cumhuriyet Devrimlerinin kalbine yerleştirmiştir.

Cumhuriyet’in ilk yılında da “Sizin başarınız Cumhuriyet’in başarısı olacaktır” sözleriyle öğretmenlere büyük bir görev yükleyen Atatürk, Cumhuriyet’in ancak kul olmaktan kurtulup özgür yurttaş bilincine erecek insanların yetişmesiyle yaşayacağına olan inancını ortaya koymuştur.

Harf Devrimi’nin ilan edildiği 1928 yılında ulusuna çağdaş uygarlığın yolunu göstermek için bizzat kara tahta başına geçen Atatürk’e Başöğretmen ünvanının verildiği ve Öğretmenler Günü olarak kutladığımız 24 Kasım hepimiz için son derece anlamlı bir tarihtir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür kuşaklar yetiştirme görevini yüklediği bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar; kendilerine ekonomik, mesleki, özlük, atama ve sosyal sorunlarının çözüldüğü, mutlu bir gelecek dileriz.