24 OCAK TEHLİKEDEKİ AVUKATLAR GÜNÜ Avukatlar Ankara'da yürüyüş düzenledi

2043

‘Tehlikedeki Avukatlar Günü’ nedeniyle avukatlar, “Biz tehlikedeysek siz de tehlikedesiniz” diyerek Ankara’da yürüyüş düzenledi.
“Savunma susmadı susmayacak” sloganlarının atıldığı yürüyüşe TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Saymanı Av. Gökhan Bozkurt ile Yönetim Kurulu üyesi Av. Ali Bayram da katıldı.

Bozkurt burada yaptığı konuşmada, TÜRKİYE’de avukatların büyük tehlike altında görev yaptıklarına dikkat çekti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ama korkmuyoruz. Bizi ne kadar yargının dışına itmeye çalışsalar da yargının olmazsa olmazı olduğumuzu her gün daha fazla çalışarak göstereceğiz. Ve onlara adaletin üvey evladı değil öz evladı olduğumuzu öğreteceğiz. Beraber omuz omuza vereceğimiz mücadele ile bir gün bu ülkede bütün avukatların görevlerini hiç endişe etmeden, yurttaşların haklarını çok daha rahat arayabilecekleri bir hukuk devletinde yapabilmelerini sağlayacağız.”

Ankara Barosu Başkanı Av. Mustafa Köroğlu da konuşmasında, “Biz savunmanın sesiyiz. Biz tehlikedeysek siz de tehlikedesiniz. Mesleğini yaparken tutuklanan, baskı ve tehdit altında olan, şiddete maruz bırakılan tüm avukatlar ile dayanışma ve birlik içinde mücadelemize devam edeceğimizi ilan ederiz” ifadelerini kullandı.

Her yıl bir ülke avukatlarına ithaf edilen “24 Ocak Tehlikedeki Avukatlar Günü”, Taliban hükümetinin 15 Ağustos 2021'de Afganistan'da iktidara gelmesinden bu yana avukatları hedef almasından dolayı 2023 yılı için Afganistan'daki avukatlara ithaf edilmişti.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle