30. YILINDA 20 OCAK 1990 OLAYLARI, TBB’DE DÜZENLENEN ETKİNLİK İLE ANILDI

2159

TÜRKİYE Barolar Birliği, Azerbaycan Cumhuriyeti TÜRKİYE Büyükelçiliği, TÜRKİYE Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı ile Azerbaycan Diaspora Başkanlığı tarafından düzenlenen “30. Yılında 20 Ocak 1990 Olayları: Azadlığa Giden Yolun Asimetrik Savaşı” başlıklı etkinlikte, Azerbaycan'ın bağımsızlığının sembolüne dönüşen ve tarihe "Kanlı Ocak" olarak geçen "20 Ocak Katliamı" kurbanları anıldı.

Av. özdemir özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Azerbaycan’ın TÜRKİYE Büyükelçisi Hazar İbrahim, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyesi Doç. Dr. İsmail Safi, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu üyesi Prof. Dr. Necdet ünüvar, ODTü öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, TÜRKİYE Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Aygün Attar ile çok sayıda davetli katıldı.

TÜRKİYE ve Azerbaycan milli marşlarının okunmasıyla başlayan programın açılışında konuşan TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Azerbaycan Türkü’nün bağımsızlık için ağır bedeller ödediğini söyledi.

Feyzioğlu, Azerbaycan halkının köklü devlet geleneğinin verdiği ruhla bütün baskılara direndiğini ve asla boyun eğmediğini belirterek, takvim yaprakları 1990'ları gösterdiğinde Sovyet yönetiminin Azerbaycan aleyhine faaliyetlerinin zirveye ulaştığını ifade etti.

Dünyanın son 150 yılının katliamlarla dolu olduğunu kaydeden Feyzioğlu, 19 Ocak gecesi Ermeni komutanların emrindeki özel birlikler tarafından gerçekleştirilen katliama ilişkin görsel kanıtların ve tanıkların halen mevcut olduğunu, Bakü’de bir insanlık dramı yaşandığını ama insanlığın bunu görmezden geldiğini kaydetti.

Prof. Dr. Aygün Attar, Büyükelçi Hazar İbrahim ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran da birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Prof. Dr. Attar’ın oturum başkanlığında Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Doç. Dr. İsmail Safi ve Prof. Dr. Necdet ünüvar’ın konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe geçildi.

Etkinliğin ardından “Kanlı Ocak” resim sergisinin açılışı da yapıldı.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle