5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ'NDE TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ'NDE BULUŞTUK

5137

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Türkiye Barolar Birliği'nde mesleki konuların tartışıldığı yuvarlak masa toplantılarından duayen avukatları buluşturan sohbet toplantılarına, müzik dinletisinden sergi açılışına kadar bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

TBB Av. Özdemir Özok Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen 5 Nisan etkinlikleri yuvarlak masa toplantıları ile başladı. Disiplin hukuku ve meslek kuralları, avukatlıkta uzmanlaşma, OHAL KHK'leri ve avukatlık konularının değerlendirildiği yuvarlak masa toplantılarını, klasik müzik dinlesi ve TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'nun açış konuşması izledi.

Konuşmasında Türkiye Barolar Birliği'nin çalışmaları hakkında bilgi veren Feyzioğlu, "Biz sadece vatandaşlarımızın bir hukuk devletinde yaşama hakkını savunmuyoruz. Aynı zamanda meslektaşlarımızın ekmeğini, aşını savunuyoruz. Avukatlık mesleğini iş takipçiliğiyle değiştirmek isteyenlere karşı mücadele ediyoruz" dedi.

Program, TBB Genel Sekreter Yönetim Kurulu Üyesi Av. İ. Güneş Gürseler'in moderatörlüğünü yaptığı ve Av. Erzan Erzurumluoğlu, Av. Osman Kuntman, Yekta Güngör Özden ve Av. Atilla Sav gibi meslek ustalarının bir araya geldiği "Duayen Avukatlarla Sohbet Toplantısı" ile devam etti.

Av. Burhan Uyan tarafından gerçekleştirilen "Gelecekte Avukatlık" konulu sunumun ile devam eden 5 Nisan Avukatlar Günü programı, Av. Adil Giray Çelik'in "Savunmanın Tarihi" konulu sergi açılışı ile sona erdi.