6 Şubat Depremlerinde Yakınlarını Kaybeden Aileler TBB Başkanı Sağkan'ı Ziyaret Etti

1292

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve baroların ilk andan itibaren bir yandan meslektaşlarına acil destek sağlamak öte yandan sorumluların cezasız kalmaması için delilleri koruma altına almak ve yurttaşlara hukuki yardım sağlamak için seferber olduğu 6 Şubat depremlerinde yakınlarını kaybeden aileler, Birlik Başkanı Av. R. Erinç Sağkan'ı ziyaret etti.

6 Şubat depremlerinde on binlerce yurttaşımızın kaybından sorumlu olanların yargılanması ve maddi gerçeğin tüm yönleriyle ortaya çıkartılması için "Adalet Peşinde Aileleri" platformu altında birlikte mücadele eden yurttaşlarımız Sağkan'a cevapsız kalan sorular ile aradan geçen bir yıla rağmen çözüme ulaşmayan sorunlarını aktardı. Bu çerçevede aileler, özellikle yargılama süreçlerinin soruşturma aşamasında yaşanan sorunlar, etkin yürütülmeyen soruşturma süreçlerinin ileride açılacak dava süreçlerine yansıması ve hukuk davalarında yaşanan sorunlar ile uygulama farklılıkları ana başlıkları altında, sorunların çözümü ve sorumluların tespit edilerek adil bir yargılamanın yapılması için TBB'den destek talep etti.

Aileleri dinleyen Birlik Başkanı Sağkan, deprem nedeniyle yürütülen davalarda tüm sorumluların tespiti ile soruşturma ve kovuşturma süreçlerinde TBB'nin bugüne kadar yaptıkları hususunda bilgilendirmede bulunarak, yasal süreçlerin tüm yönleriyle Birlik tarafından takip edileceğini ve dayanışma için hazır olduklarını söyledi. 


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle