TBB AVUKAT HAKLARI MERKEZİ OLARAK İSTANBUL BELEDİYESİ SEÇİMLERİNDE AVUKATLARA YÖNELİK GERÇEKLEŞTİRİLEN PROVOKASYON GİRİŞİMİNİ KINIYORUZ.

3245

Dün (23/06/2019) İstanbul Belediyesi Seçimlerinin yapıldığı İstanbul Bahçelievler Ali Şükrü Sula kız İHL’nde görevli avukatlara yönelik gerçekleştirilen ve toplumsal infial yaratmayı amaçlayan provokasyon girişimini kınıyoruz.

Sosyal medyaya yansıyan video görüntülerinden seçimde görevli avukatların polislerin havaya ateş açması sonucunda saatlerce mahsur kaldıkları liseden çıkarılabildikleri ve polis merkezinde koruma altına aldıkları açıkça bellidir.

TBB Avukat Hakları Merkezi adına Genel Sekreterimiz Av. Ramazan çakmakcı mağdur avukat meslektaşımız ve ona destek veren diğer avukat meslektaşlarımız ile görüşerek bilgi almış, desteklerini iletmiş ve durumun vahametini TBB AHM Başkanı ve Yönetim Kurulu üyesi Av. Gültekin Uzunalioğlu’na aktarmıştır.

TBB AHM olarak bu olayla ilgili tüm hukuki süreci sonuna kadar takip edeceğimizi, meslektaşımızın yanında olduğumuzu, büyük bir olgunlukla ve avukatların özverili desteği ile başarıyla tamamlanan İstanbul Belediyesi Seçimlerine avukatlar üzerinden toplumsal infial yaratacak bir provokasyonda bulunmasına izin vermeyeceğimizi mesleki kamuoyumuzun bilgisine sunarız.

TÜRKİYE Barolar Birliği Avukat Hakları Merkezi


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle