ELEKTRONİK TEBLİGATLAR HAKKINDAKİ UYARILARIMIZ SONUÇ VERDİ

3648

1- PTT ELEKTRONİK TEBLİGATLARI SİLME İŞLEMİNİ DURDURMUŞTUR.

TBB Avukat Hakları Merkezi olarak avukat meslektaşlarımızın PTT Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (PTT UETS)'ndeki tebligatların otomatik olarak belirli süre sonunda silindiğini dikkate alarak süre yönünden önemli olan tebligatlarını sistem içindeki arşiv dosyasına taşıyarak saklamalarının yerinde olacağı konusunda bir uyarıda bulunmuştuk.
TÜRKİYE Barolar Birliğinin bu konuyla ilgili olarak PTT ile yapmış olduğu görüşmeden tebligatların UETS sisteminden şimdilik silinmeyeceği ve arşivleme programının değiştirileceği öğrenilmiştir.
Bu konuyla ilgili açıklama TBB tarafından tüm meslektaşlarımızın cep telefonlarına SMS mesajı ile gönderilmiştir. Ayrıca PTT tarafından UETS içinde bir açıklama da yayınlanmıştır.

2- MESLEKTAŞLARIMIZIN ELEKTRONİK TEBLİGATLARINI KONTROL ETMELERİ GEREKTİĞİ KONUSUNDA FARKINDALIK YARATILMIŞTIR.

TBB Avukat Hakları Merkezi olarak avukat meslektaşlarımızın kendilerine tebligat gönderildiğini bildiren SMS ve e-posta mesajlarında yaşanabilecek teknik sorunlar nedeniyle  UETS'ndeki posta kutularını kısa aralıklarla ve düzenli olarak kontrol etmelerinin yerinde olacağı konusunda bir uyarıda bulunmuştuk.
Teknik sorunlar meslektaşlarımızın cep telefonlarından, kullandıkları e-posta kutularından, PTT veya UYAP alt yapı sistemlerinden de kaynaklanabilmektedir.
Uyarımız sonrasında UETS'ndeki posta kutularını kontrol eden meslektaşlarımızın farkında olmadıkları bazı tebligatları öğrenmiş bulunduklarına dair duyumlar merkezimize ulaşmıştır.
Süreli işlerde sürelerin kaçırılmaması için avukat meslektaşlarımızın kendilerine tebligat gönderildiğini bildiren SMS veya e-postaları beklemeden kısa aralıklarla ve düzenli olarak UETS'ndeki posta kutularını kontrol etmelerinin yerinde olacağına ilişkin uyarımızı yineliyoruz.

Mesleki kamuoyumuzun bilgi ve dikkatlerine sunarız.

TÜRKİYE Barolar Birliği Avukat Hakları Merkezi


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle