AVUKAT HAKLARI İÇİN 26 BARO İLE MERSİN'DE TOPLANDIK

3876

Mersin Barosu Avukat Hakları Merkezi tarafından düzenlenen ‘Avukatlık Mesleğinin Sorunları ve çözüm Yolları” konulu çalıştay, 8 – 9 Şubat 2020 tarihlerinde TÜRKİYE Barolar Birliği ile 26 baronun katılımıyla gerçekleşti.

Mersin Barosu Konferans Salonunda düzenlenen çalıştaya Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz ve Baro yönetim kurulu üyeleri, Mersin Barosu AHM Başkanı Av. Elçin özkan Yiğit, TBB AHM yürütme kurulu üyesi Av. Şenol Yücesoy ve Baro AHM üyesi avukatlar, TBB Yönetim Kurulu üyesi ve TBB AHM Başkanı Av. Gültekin Uzunalioğlu, TBB Yönetim Kurulu üyesi Av. Ali Elibol, TBB AHM Yürütme Kurulu üyeleri Av. Hüseyin Köprülü, Av. Atilla önal, Av. Ramazan çakmakcı ve Av. Burhan Uyan, Gaziantep Barosu Başkanı Av. Bektaş Şarklı, Osmaniye Barosu Başkanı Av. İbrahim Halil Yazvuzdoğan, Adana, Adıyaman, Ankara, Aydın, Antalya, çorum, Denizli, Gaziantep, Giresun, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Osmaniye, Ordu, Siirt, Sivas, Sakarya, Şanlıurfa,  Tekirdağ, Trabzon, Hatay barolarının yöneticileri, temsilcileri, avukat hakları merkezi başkanları ve üyeleri katıldı.

Mersin Barosunun düzenlediği çalıştay Av. Alper Şahinoğlu, Av. Mevlana Can, Av. Mustafa Bilge özel, Av. Elif Ezgi çakır, Av. Yasemin Kutsal, Av. Aslıhan Şahin, Av. Emin Yiğit Gökbel, Stj. Av. Burak Yalçın Temel, Stj. Av. Ecem Elmas, Stj. Av. Nuray Okat, Stj. Av. Kardelen Atabey ve Stj. Av. öykü Dilsel'in yoğun emekleri ile başarıyla tamamlandı.

AVUKATLIK MESLEĞİNİN EKONOMİK SORUNLARI VE çöZüM YOLLARI başlıklı 1 nolu masada TBB Avukat Hakları Merkezini Genel Sekreter Av. Ramazan çakmakcı ve Yürütme Kurulu üyesi Av. Hüseyin Köprülü temsil etti. Stj. Av. Nuray Okat çalışma masasının raporunu katılımcılara sundu.

AVUKATLIK MESLEĞİNİN İCRASI SIRASINDA YAŞANAN HAK İHLALLERİ/SORUNLAR VE çöZüM öNERİLERİ başlıklı 2 nolu masada TBB Avukat Hakları Merkezini Yürütme Kurulu üyesi Av. Atilla önal temsil etti. Stj. Av. Ecem Elmas çalışma masasının raporunu katılımcılara sundu

AVUKATLIK MESLEĞİNDE AVUKATLAR ARASI DAYANIŞMA VE AVUKATLIK MESLEK KURALLARI VE MESLEKTE ETİK ANLAYIŞININ MESLEĞİ İCRA EDENLERCE İHLAL EDİLMESİ SORUNU VE çöZüM YOLLARI başlıklı masada TBB Avukat Hakları Merkezini Av. Burhan Uyan temsil etti.
Stj. Av. Burak Yalçın Temel, çalışma masasının raporunu katılımcılara sundu.

TBB YK üyesi ve TBB AHM Başkanı Av. Gültekin Uzunalioğlu ve Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz tüm masalara iştirak ederek çalıştay açılış ve kapanış konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, ikinci gün yaptığı konuşmada; "üç ayrı masada iki gündür yoğun bir şekilde sürdürülen mesleğimize yönelik sorunların ve çözüm önerilerinin tartışıldığı bir süreci sonlandırmak için ikinci günde  yine bir aradayız. Bundan sonraki bu tür çalıştaylarda, aynı fikirleri ortak paydada buluşturup, bunu rapor haline getirip,  TBB ve barolar aracılığıyla takip ederek, bir sonuca, bir çözüme kavuşturabiliriz. çalışma masalarında yapmış olduğum gözlemde, barolar olarak ortak mücadele edebileceğimizi gördüm. Bu konuda da umutluyum. Birlikte dayanışma içerisinde olup bu mücadeleyi vermezsek, ne bireysel sorunumuzu, ne hukuksal sorunu, ne de ülkedeki demokrasi sorununu çözemeyiz. Bu dayanışmamızın böyle devam etmesini temenni ediyorum. Barolar kendi içinde dayanışma sağlayarak mücadele ederse, TÜRKİYE Barolar Birliği de bu süreç içerisinde barolara uymak zorunda kalır ve çözüm önerilerimizi en üst mercide dile getirirler. Böylece yıllardan beri birçok kangren olmuş sorunumuz çözüme kavuşmuş olur. Bu çalıştayın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Daha sonra konuşma yapan TBB Yönetim Kurulu üyesi ve TBB Avukat Hakları Merkezi Başkanı Av. Gültekin Uzunalioğlu, “Mersin Barosu tarafından düzenlenen çalıştayın, katıldığım avukat hakları çalıştaylarının en verimlisi ve en kalitesi olduğunu gördüm.  Meslek sorunlarımız konusunda biz hepimiz aynı taraftayız. Kimse kimsenin rakibi değil. Meslek hayatıma başladığımda aynı sorunlarımızın çoğu vardı. Zaman içerisinde bir kısmı çözüldü ama daha fazlası da üstüne eklendi. Sorunlarımızda hala aynı yerdeyiz. Bunun için birbirimizle çatışmadan aynı hedefe yönelirsek, mesleki sorunlarımızı çözeceğimize inanıyoruz. Bu çalıştaydan alacağımız sonuç raporlarını, TBB yönetim kuruluna sunmayı görev biliyoruz. çözüm önerilerini icra makamıyla da görüşeceğiz ve konunun takipçisi olacağız. Olumlu bir sonuç almayı temenni ediyoruz. TÜRKİYE Barolar Birliği ve baroların ortak paydası meslek sorunudur ve hep birlikte el ele, omuz omuza verirsek sorunlarımızı kolaylıkla aşabileceğimize inanıyorum. çalıştayın gerçekleşmesine emek veren ve çalıştaya katılan tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

TBB AHM Yürütme Kurulu üyesi Av. Şenol Yücesoy tüm etkinlik ve masaların koordinasyonunu başarıyla gerçekleştirdi.

İki gün süren çalıştayın sonuç bildirgesi yakın zamanda Mersin Barosu internet sayfasında yayınlanacak.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle