TBB AVUKAT HAKLARI MERKEZİNİN TALEBİ İLE ADALET BAKANLIĞI TARAFINDAN ADLİYE GİRİŞLERİNE HES KODU ŞARTI GETİRİLDİ.

2141

Koronavirüs bulaşı nedeniyle mahkemeler ve icra dairelerinde uygulanan karantinaların avukatlara yönelik olumsuz etkilerine ilişkin araştırma yürüten TBB Avukat Hakları Genel Sekreteri Av. Ramazan çakmakcı, karantinalara yol açan koronavirüs bulaşının covid 19 hastalarının, koronavirüs taşıyıcılarının ve hasta temaslılarının adliyelere herhangi bir engelle karşılaşmadan girmelerinden kaynaklı olabileceğine ilişkin görüşünü TBB Avukat Hakları Merkezi Başkanı ve TBB Yönetim Kurulu üyesi Av. Gültekin Uzunalioğlu'na iletmiştir.
Av. Gültekin Uzunalioğlu konunun vehameti ve aciliyeti hususunda TBB Başkanlık makamını bilgilendirerek koronavirüs bulaşının adliyeler içinde gerçekleşmesini engellemek ve böylece avukatların sağlığını korumak amacıyla adliyelere "Hayat Eve Sığar” (HES) kodu ile giriş yapılmasının sağlanmasını Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Müdürlüğünden talep etmiştir.
TBB Avukat Hakları Merkezi Başkanının kamu ve avukat sağlığının korunmasına yönelik bu haklı talebi Adalet Bakanlığınca uygun bulunarak TÜRKİYE'deki tüm adliye girişlerinde HES kodu uygulamasına başlanılmıştır.

Adalet Bakanlığının adliye girişlerindeki HES kodu uygulamasına ilişkin açıklaması için tıklayınız.

Diğer yandan avukatların HES kodu uygulaması nedeniyle adliye girişlerinde gecikme yaşamaması için HES kodunun Barokart okuma sistemleri ile entegreli olarak çalışması amacıyla gerekli hukuki, teknik ve idari işlemleri yürütmek üzere TBB Yönetim Kurulu tarafından TBB Avukat Hakları Merkezi Başkanı Av. Gültekin Uzunalioğlu ve TBB Başdanışmanı Av. Zafer Köken görevlendirilmiştir.
Mesleki Kamuoyumuzun bilgisine sunarız.

TÜRKİYE Barolar Birliği Avukat Hakları Merkezi