TBB AHM GİRİŞİMİYLE BAŞLATILAN ADLİYE GİRİŞLERİNDE HES KODU UYGULAMASI, AVUKAT KİMLİK KARTI İLE ENTEGRELİ OLARAK ÇALIŞMAYA BAŞLADI

2641

Koronavirüs bulaşının adliyeler içinde yayılmasını engellemek, avukatların ve kamunun sağlığını korumak amacıyla adliyelere "Hayat Eve Sığar” (HES) kodu ile giriş yapılmasının sağlanması Aralık 2020 başında Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Müdürlüğünden talep edilmiş ve TBB AHM’nin bu haklı talebi Adalet Bakanlığınca uygun bulunarak TÜRKİYE'deki tüm adliye girişlerinde HES kodu sorgulama uygulamasına başlatılmış idi.

TBB Avukat Hakları Merkezi’nin kamuoyu bilgilendirmesi için tıklayınız.

Diğer yandan avukatların adliye girişlerinde gecikme yaşamaması için HES kodunun Avukat kimlik kartı okuma sistemleri ile entegreli olarak çalışması amacıyla gerekli hukuki, teknik ve idari işlemleri yürütmek üzere TBB Avukat Hakları Merkezi Başkanı Av. Gültekin Uzunalioğlu ve TBB Başdanışmanı Av. Zafer Köken çalışmalar yürütmüş ve avukat kimlik kartı ile HES kodunun entegrasyon çalışmaları tamamlanmıştır.

Meslektaşlarımız HES kodlarını Ulusal Hukuk Ağı Projesi (UHAP) www.uhap.com.tr adresinden avukat kimlik kartlarına entegre edebilirler.

Mesleki kamuoyumuzun bilgisine sunarız.

TBB Avukat Hakları Merkezi