STAJYER AVUKATLAR YARIŞIYOR

3747

TÜRKİYE Barolar Birliği Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen TÜRKİYE Stajyer Avukatlar Kurgusal Duruşma Yarışması, bu yıl sekizinci kez yapılacak.

İki aşamalı olarak planlanan yarışmanın ilk aşaması olan Bölge Elemeleri, 11-12 Haziran 2022 tarihlerinde, yedi coğrafi bölgede, eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.

Yarışmaya Karadeniz Bölgesi’nde Düzce Barosu, Doğu Anadolu Bölgesi’nde Van Barosu, İç Anadolu Bölgesi’nde Ankara Barosu, Akdeniz Bölgesi’nde Kahramanmaraş Barosu, Marmara Bölgesi’nde Yalova Barosu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Diyarbakır Barosu, Ege Bölgesi’nde Denizli Barosu ev sahipliği yapacak.

Yarışma 11 Haziran günü saat 09.00 da başlayacak.

İki gün sürecek elemelerde bölge birincisi olan takımlar TÜRKİYE derecesi için 17-18 Eylül 2022 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek finalde yarışacak.

Yargının kurucu unsuru olan savunmanın temsilcisi avukatı, diğer kurucu unsurlar karar ve sav temsilcileri olan hakim ve savcı ile birlikte, hukuka ve etik kurallara uygun olarak gerçekleştirecekleri yargılama faaliyetine ve duruşmaya hazırlamayı amaçlayan yarışma ile mesleki dayanışmanın da temelleri atılacak.

Bilgi, kural, takvim ve yarışma olayının yer aldığı broşür için tıklayınız