Sağkan: Bu tarihi duruşma gösterdi ki; Türkiye’nin taşına, toprağına, havasına, suyuna sahip çıkan yurtsever insanlar var, barolar var, avukatlar var. STK’lar var.

1749

Sinop’ta yapılmak istenen nükleer santralle ilgili verilen çED raporunun iptali ile ilgili açılan davanın son duruşması Samsun 3. İdare Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme heyetinin, sonucu taraflara yazılı olarak bildireceğini açıklamasının ardından Samsun Adliyesi önünde ortak bir basın açıklaması yapıldı.

Burada konuşan TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, TÜRKİYE’nin yakın geçmişinin en önemli çevre davalarından birisine tanıklık ettiklerini ifade ederek şunları söyledi:

“Bu tarihi duruşma gösterdi ki; TÜRKİYE’nin taşına, toprağına, havasına, suyuna sahip çıkan, hepimizin yaşam hakkını savunan yurtsever insanlar var. Barolar var, avukatlar var. STK’lar var, siyasi parti temsilcileri, meslek örgütleri var. Biz de TBB ve barolar olarak bu verilen kutlu mücadeleye bir nebze olsun destek olmak için bugün buradaydık ve sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı için nerede bir hak ihlali varsa bu mücadeleye destek vermek için orada olacağız."


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle