Önceki Dönem Başkanlarımızdan Av. Özdemir Özok’u Kabri Başında Andık

3154

önceki dönem unutulmaz başkanlarımızdan, savunmanın gür sesi Avukat özdemir özok’u, vefatının 12. Yılında, Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki kabri başında andık.

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Ankara Barosu Başkanı Av. Mehmet Eren Turan, Yönetim Kurulu üyeleri, özok’un arkadaşları ve meslektaşların katıldığı törende özok’la ilgili anılar dile getirildi.

Birlik Başkanı Sağkan, törende yaptığı konuşmada, özok’un kendisinin Ankara Barosu Başkanı ve TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı olması dışında, aileyle çocukluktan itibaren aynı mahalleyi paylaştıklarını, eşi Neşe özok’un da kendisinin öğretmeni olduğunu söyledi. Sağkan, “O zamanlar bir gün özdemir Ağabey’in koltuğuna talip olabileceğim kimsenin aklından bile geçmiyordu. Ama bugün gerek Ankara Barosu’nda gerek TÜRKİYE Barolar Birliği’nde hukukun üstünlüğü mücadelesi verebiliyorsak, bu mücadeleyi önceki başkanlarımızdan aldığımız tecrübe ve güvenle verebiliyoruz” dedi.

Sağkan, özok’un bir partiye üye olması nedeniyle Anayasa Mahkemesi üyeliğini kabul etmediğini hatırlatarak, “Makamlara, mevkilere ihtiyaç olmadığını çok net bir duruşla ortaya koymuş, TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı sıfatıyla ülkenin her yerinde hukukun üstünlüğü mücadelesini yürütmüş unutulmaz başkanımızın anısı önünde saygı ve rahmetle eğiliyorum” diye konuştu.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle