TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI SAĞKAN’A UĞUR MUMCU ÖDÜLÜ

2142

Tepebaşı Belediyesi’nin destekleri ile çağdaş Gazeteciler Derneği (çGD) Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen “29. çGD Uğur Mumcu’yu Anma Gecesi ve ödül Töreni” 14 Mayıs 2022 tarihinde, Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Bu yıl hukuk alanında ödüle layık görülen TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, törene bir video mesajla katıldı.

“öncelikle bizleri Uğur Mumcu gibi büyük bir isim adına düzenlenen ödül ile onurlandıran çağdaş Gazeteciler Derneği Eskişehir Şubesi’ni; onun anısını yaşatırken, halkın haber alma hakkı için aynı gayretle çalışan basın emekçilerini, bu anlamlı organizasyonun diğer ortağı olan Tepebaşı Belediyesi’nin değerli Başkanı ve Meclis üyeleri ile tüm Uğur Mumcu dostlarını saygıyla selamlıyorum” diyen Sağkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Uğur Mumcu, halkı doğru bilgilendirmek için karanlıklara ışık tutan bir gazeteci olarak gerçeğin peşinden nasıl koştuysa; suçlu ile suçsuzu ayırt edecek tek makam olan yargının bağımsızlığı için de bir hukukçu olarak gerçeklerin peşinden aynı kararlılıkla koştu.
Uğur Mumcu karanlıkları yırtıp halka ihanet eden güçleri ifşa ederken, büyük bir kandırılmışlığa son vermeye çalışıyordu. Okuyarak, araştırarak, yazarak ve anlatarak… çünkü o, demokrasinin bir yaşam şekli olduğuna inanıyor, bunun da ancak gerçekleri gören bir halk tarafından benimsenebileceğini biliyordu.

Tam da ifşa etmeye çalıştığı, halkın aydınlığına set çeken o kirli ve karanlık güçlerin hedefinde olduğunu bilmesine rağmen; gerçeklerden ödün vermedi. Halkını canından çok seven gerçek bir aydın olarak yaşadı ve kendisini katleden güçlerin inadına, fikirleri ve eserleriyle toplumu aydınlatmaya devam eden ölümsüz bir halk kahramanı oldu.

O nedenle Uğur Mumcu’nun adını yaşatmak; insan hak ve özgürlüklerine, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne hizmet; karanlık güçlere ise korku demektir.

‘Bir gün sesimiz hepinizin kulaklarında yankılanacak ey halkım, unutma bizi’ demişti. Unutmuyoruz. Sesi kulaklarımızda yankılanmaya devam ediyor.

Bu duygularla büyük ustayı sevgi, saygı ve büyük bir özlemle anarken, bu törende emeği geçen ve ödül alan herkesi içtenlikle kutluyorum. Bana layık görmüş olduğunuz ödül, hayatımın en önemli hediyesi olacaktır.

Tüm Uğur Mumcu dostlarını bir kez daha saygıyla selamlıyorum.”


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle