İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN VAZGEÇMİYORUZ: BİR KEZ DAHA DANIŞTAY’DAYIZ

2418

İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararının iptali talebiyle açılan davaların Danıştay’da esastan görüşülmesine devam ediliyor.

TÜRKİYE Barolar Birliği ve barolar, başta kadın örgütleri olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcisinin de katıldığı duruşmada bir kez daha “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” dedi.

Danıştay 10. Dairesi'nde görülen duruşmaya TÜRKİYE Barolar Birliği adına Başkan Yardımcısı Av. Sibel Suiçmez ve Yönetim Kurulu üyesi Av. Nizam Dilek katıldı.

Duruşmada Trabzon Barosu adına konuşan Suiçmez, mahkeme heyetine, “Nemrut'a sormuşlar ‘nasıl bu kadar zalim oldun’ diye, ‘kimsenin sesi çıkmadı da ondan’ demiş. Bir gece yarısı, bir kişinin iradesiyle, tüm ulusal ve uluslararası mevzuat çiğnenerek İstanbul Sözleşmesi’nden çekilinmesi karşısında bizim sesimiz çıkıyor” diye seslendi. “Biz kimiz?” sorusuna cevaplarını sıralayan Suiçmez, “Biz devlet korumadığı için cins kırımına uğrayanlarız. Biz TÜRKİYE’nin her bölgesinden kadınların çığlıklarını, umutlarını cübbelerimizle buraya taşıyanlarız. Biz Anayasamızda yazdığı gibi demokratik, laik sosyal bir hukuk devletinde yaşamak isteyenleriz. Biz hukukun üstünlüğünü, hukuk devletini, yargı bağımsızlığını, demokrasiyi savunanlarız. Biz her şeye rağmen umut edenleriz. Bu ülkenin geleceği için umudunu sürdürenler, mücadele edenleriz” diye konuştu. Suiçmez, “Tarih aslında yaşarken yazılır. Bu duruşmalarda tarih yazılıyor. Sadece kadın mücadelesinin değil, demokrasinin de tarihi yazılıyor” ifadelerini kullandı.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle